Сергій Надал: Українці та місцеве самоврядуванню мають бути готові до протидії агресору

Надал протидія агресоруМісцеве самоврядування і рядові громадяни повинні бути готовими до швидких дій у разі широкомасштабного воєнного нападу.

Головне. У НАТО висловили занепокоєння продовженням концентрації військ на кордонах України. Міністр національної оборони Арвідас Анушаукас заявив про готовність Литви надати Україні летальну зброю для захисту від російської агресії. Міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що місцеве самоврядуванню і рядові громадяни мають бути готові до протидії агресору, а також повідомив, що Тернопіль готовий до вживання надзвичайних заходів у разі потреби.

Цитата. “Сьогодні ми маємо сильну армію. Маємо сильних союзників. Маємо потужний волонтерський рух. Ми готові діяти швидко і рішуче у повній взаємодії з українськими правоохоронними та силовими органами. Також, я переконаний, що нам допоможуть усі небайдужі громадяни, як це було у 2014 році, коли була потреба контролювати громадський порядок і швидко налагодити підтримку наших військових” — зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Деталі. Міський голова Тернополя наголосив, що протидія потенційній агресії на місцях має проявлятися у кількох напрямках.

“Перш за все ми маємо продемонструвати готовність захищати свою землю, як це робили фіни у 1939, коли на них посунула радянська орда. Зараз московські спецслужби використовують всі можливості. Залякування, шантаж, дезінформація — це головні інструменти сучасної війни. Ми маємо протиставити цьому правду. Віру у нашу армію і наших союзників. Готовність боротися, якщо постане така потреба. Якщо у Москві буде чітке розуміння масштабних жертв і втрат, а також те, що Україна ніколи не буде підкорена, тоді великого наступу не буде”, - переконаний Сергій Надал.

Мер Тернополя зазначив, що у місті проводяться постійні консультації з правохоронцями, медиками, військовими та представниками українських спецслужб, як потрібно діяти у випадку надзвичайної ситуації.

“Хочу запевнити — ми проводимо необхідні навчання і консультації. У разі Тернопіль зможе стати надійним тилом. У місті буде збережено порядок. У нас є такий досвід з 2014 року. Сьогодні ж хочу закликати наших громадян бути пильними. Повідомляти про всі підозрілі дії, бо ворог може вдатися не лише до інформаційних, але й до прямих диверсій на громадських об’єктах. Маємо розуміти — Україна воює сьомий рік і сьогодні загроза є для всіх, навіть далеко від гарячої лінії фронту”, - зазначив Сергій Надал.

Підсумовуючи. Міський голова Тернополя вкотре закликав політичні сили в Україні до єдності заради України.

“Сьогодні кожен має діяти, як націоналіст. Заради української держави усе суспільство має відмовитися від політичних суперечок, якщо ворог вдасться до агресії. Треба розуміти, що сьогодні: “Україна понад усе!” Тож усім, для кого незалежна Україна є найвищою цінністю, незалежно від партійних прапорів, треба переступити через свої амбіції та спільно працювати для зміцнення обороноздатності країни”, - наголосив Сергій Надал.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com