Переваги роботи водієм

Водій – спеціаліст, який відповідає за керування транспортним засобом, доставку вантажів чи пасажирів. Крім цього, найчастіше до його обов'язків входять проведення технічного обслуговування та виконання дрібного ремонту транспортного засобу. Для роботи водієм необхідні: наявність прав відповідної категорії, досвід роботи (зазвичай від трьох років), знання та дотримання правил дорожнього руху, уважність.

399611 2

Робота водієм сьогодні дуже популярна. Це стосується як великих компаній, розташованих у мегаполісах, так і невеликих організацій у районних центрах і селах. На жаль, багато хто помилково думає, що ця професія одна з найлегших, і, крім наявності відповідних прав, особливих знань і навичок, більше нічого не потребує. Насправді вона має багато підводних каменів. Далі – детальніше.

Особливості професії

При прийомі на роботу за фахом водії повинні враховувати наступні фактори:

  1. 1.  Конкретні обставини діяльності організації: необхідно возити високопосадовців чи приватних підприємців, які є керівниками відділів чи великих організацій, потрібно перевозити продукти харчування, непродовольчі товари чи людей.
  2. 2.  Географічне розташування та відстань переміщення: переміщення в межах села, міста, регіону чи країни без перетину національних кордонів чи поїздки на великі відстані через кордони.
  3. 3.  Масштаб перевезення та тип транспорту. Якщо вам потрібно керувати автомобілем і возити кілька людей – це одна справа, інакше, коли це стане маршрутним таксі або автобусом на 15 і більше пасажирів. Враховуйте, у вас буде невеликий автомобіль (наприклад, газель), що використовується для перевезення дрібних товарів, або вантажівка для негабаритних вантажів.

Крім того, водій не повинен мати захворювань, які підвищують ризик аварії або можуть позначитися на якості виконання своїх обов'язків. Претендент зобов'язаний довести, що він не перебуває на обліку у психіатра чи наркологічному диспансері через якісь залежності.

399611 1

Влаштування на роботу та кар'єра

Потреба у водіях є практично у будь-якій організації, яка здійснює транспортування вантажів або займається пасажирськими перевезеннями. Крім того, такий професіонал здатний надавати приватні послуги конкретному клієнту або працювати в таксі. Допоможе в пошуку роботи сайт jobs.ua https://jobs.ua/vacancy/search.

Кар'єрне зростання в даній професії не передбачене, але за дотримання термінів, якості доставки та безаварійне водіння можна розраховувати на підвищення заробітної плати або отримання премії. За бажанням можна відкрити свою фірму, яка буде займатись перевезенням вантажів, людей або надавати послуги водіїв.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com