Яким чином заповнювати графи 23-24 Звіту про КІК, якщо відповідно до даних фінансової звітності отримано збиток від операційної діяльності

kikПунктом 39 прим. 2.5 ст. 39 прим. 2 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлені вимоги щодо складання та подання Звіту про контрольовані іноземні компанії. Зокрема, п.п. 39 прим. 2.5.2 п. 39 прим. 2.5 ст. 39 прим. 2 ПКУ передбачено, що контролюючі особи зобов’язані подавати Звіт про контрольовані іноземні компанії (далі – Звіт) до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за відповідний календарний рік засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

До Звіту в обов’язковому порядку додаються завірені належним чином копії фінансової звітності контрольованої іноземної компанії, що підтверджують розмір прибутку контрольованої іноземної компанії за звітний (податковий) рік. Наказом Міністерства фінансів України від 25.08.2022 № 254 затверджено форму Звіту, скорочену форму Звіту та Порядок заповнення Звіту про контрольовані іноземні компанії, скороченої форми Звіту про контрольовані іноземні компанії і подання до контролюючого орган (далі – Порядок). У Звіті та в Порядку чітко прописані назви граф та порядок їх заповнення, тобто графи Звіту про контрольовані іноземні компанії, в яких є показники для декларування, підлягають заповненню. Згідно з п. 23 Порядку у графі 23 «Прибуток від операційної діяльності (грн)» Звіту зазначається прибуток від операційної діяльності контрольованої іноземної компанії. Відповідно до п. 24 «Прибуток до оподаткування відповідно до даних фінансової звітності (грн)» Порядку у графі 24 Звіту зазначається прибуток до оподаткування контрольованої іноземної компанії відповідно до даних фінансової звітності. Графи 23 та 24 Звіту містять числове поле, заповнюються в гривнях без копійок та можуть бути як додатними, так і від’ємними. Таким чином, якщо відповідно до даних фінансової звітності контрольованої іноземної компанії отримано збиток від операційної діяльності, фінансовий результат до оподаткування – збиток, то у графах 23 та 24 Звіту зазначаються суми таких збитків, тобто проставляються від’ємні числа.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com