Інспектори посилено контролюватимуть за спалюванням трави і листя

підпал трва 2У пору жнив особливо актуальним стає питання попередження пожеж, що виникають внаслідок випалювання сухої природної рослинності, стерні та соломи.

Незважаючи на заборони, щороку люди спалюють на полях стерню та пожнивні залишки і мало хто замислюється над тим, що вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади, сусідні поля або лісові ділянки, звертають увагу в обласній екологічній інспекції.

З метою попередження та виявлення пожеж у природних екосистемах інспектори, особливо на час пожежонебезпечного періоду, посилено проводитимуть рейдові перевірки.

Звертаємо увагу громадян, що з 17 квітня 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)», який посилює відповідальність за окремі правопорушення, зокрема:

стаття 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» КУпАП передбачає суми штрафів:

  • на громадян від 3060 грн. до 6120 грн.,
  • на посадових осіб від 15 300 грн. до 21 420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн. до 12240грн.,

  • на посадових осіб - від 21 420 грн. до 30 600 грн.

Будьте свідомими! Необдумані вчинки завдають лиха природі і людям!

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com