Псевдобанкіри ошукали двох жителів Тернопільщини

шахрай карткаГромадяни потерпають від зловмисників, які через телефон або Інтернет зловживаючи довірою отримують доступ до даних банківських карток. 

Черговий факт даного роду злочину задокументували працівники Тернопільського районного управління відділу поліції. Як повідомила жителька обласного центру вона стала жертвою аферистів.

До неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником банку. Аферист повідомив, що здійснюється перепис клієнтів фінустанови. Необхідно повідомити реквізити та персональні дані. Жінка зробила все що її просили. За лічені хвилини вона отримала сповіщення про списання всіх заощаджень – понад 12 285 гривень.

Від аналогічної шахрайської схеми потерпіла 64-річна мешканка міста. Невідомі зняли з її електронного гаманця понад 6 000 гривень.

Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти. 

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com