EvaluEd - інструмент цифровізації в системі освіти

СЕРТИФІКАЦІЯ 2022Інформаційно-аналітична система EvaluEd розроблена Державною службою якості освіти України (далі – ДСЯО) спільно з чеськими партнерами в межах проєкту «Розвиток системи оцінювання якості освіти в регіонах України», який реалізується Державною службою якості освіти України спільно з Асоціацією з міжнародних питань у співпраці з Чеською шкільною інспекцією, за підтримки Чеської агенції розвитку.

Дана система створена для швидкого, якісного збору та аналізу великої кількості зібраних даних для зовнішнього оцінювання та самооцінювання освітніх і управлінських процесів у закладах загальної середньої освіти, а також проведення сертифікації педагогічних працівників. Протягом вересня 2022/2023 року управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області розпочало апробацію інформаційно-аналітичної системи EvaluEd у 343 закладах загальної середньої освіти 20 територіальних громад. Протягом наступних 10 років ДСЯО планує, завдяки системі, охопити самооцінюванням 300 тис., а інституційним аудитом — 30 тис. закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної). Використання інформаційно-аналітичної системи EvaluEd дозволить закладам освіти зменшити кількість паперової роботи та провести процес цифровізації, завдяки якому можна відстежити динаміку та вчасне реагування на виявлені проблеми, зберігати та цифровізувати дані, отримувати інформації з різних джерел для аналізу стану системи освіти, приймати виважені управлінські рішення на основі достовірних даних. У системі створено модуль, що допомагатиме закладам освіти проводити самоаналіз освітньої діяльності задля:

 підвищення якості освітніх послуг

 створення умов для навчання й праці

 забезпечення партнерства всіх учасників освітнього процесу.

За результатами самооцінювання керівник закладу освіти

отримає узагальнений розгорнутий звіт, що включатиме:

 оцінювання за чотирма напрямами діяльності та окремими критеріями

 інформацію, отриману в ході анкетування учасників освітнього процесу,

спостережень і вивчення документації.

Отже, система EvaluEd спрямована на удосконалення та полегшення діяльності закладів освіти у майбутньому, оперативне реагування на виявлені проблеми та підвищення якості освіти.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com