У Тернополі діють унікальні для України програми підтримки родин та дітей загиблих Героїв

Сертифікати допомоги Епіцентр Надал 1Таких ініціатив немає в жодному іншому місті України. Програми діти Героїв та родини Героїв Тернополя не лише доповнять допомогу, яку родини вже отримують від держави. Всі учасники програми мають постійний соціальний супровід, за кожною родиною закріплено окремого соціального працівника. Кожна родина Героїв-тернополян та вимушених переселенців, які проживають у Тернополі, є під опікою громади. Наприклад минулого тижня родини Героїв отримати грошові сертифікати на придбання продуктів в одній з мереж супермаркетів.

Грошові сертифікати для родин Героїв

Загалом отримали сертифікати 71 родина Героїв Тернопільської громади та 111 сімей внутрішньо переміщених осіб. Кожен член сім’ї отримав сертифікат на суму 500 грн. Цей гуманітарний захід організувала ГО «Епіцентр дітям» спільно з Тернопільською міською радою за підтримки іспанської громадської організації «Cesal» та мерії м. Мадрид. «Діти – це щастя, радість та найбільший Божий дар. Вони – наше майбутнє. Саме тому кожний дорослий має докласти зусиль, щоб діти відчували турботу, допомогу й росли щасливими. Особливо це актуально сьогодні в умовах війни розпочатої Московією. Щиро дякуємо усім нашим партнерам, меценатам і спонсорам, які долучаються до підтримки дітей. Слова подяки ГО «Епіцентр дітям» та іспанським партнерам, які водночас є нашими добрими помічниками вже багато років. І коли розпочалась повномасштабна війна вони продовжили допомагати та підтримувати наших дітей. Щиро вдячні за підтримку, бажаємо усім якомога швидшої перемоги та миру», - зазначив міський голова Сергій Надал.

Про Програми підтримки родин та дітей Героїв

Програма «Діти Героїв Тернополя» передбачає матеріальну, соціальну та психологічну допомогу дітей загиблих Героїв. Програма включає багато заходів, які сприяють розвитку талантів та захоплень, допомагають з організацією дозвілля, а також надають підтримку в питаннях здоров'я та соціальної адаптації. Для дітей наших Героїв, які загинули на війні, є безкоштовними навчання в усіх позашкільних закладах, спортивних секціях, працюватиме соціально-психологічна підтримка, «телефон Довіри». Місто організовує оздоровлення та відпочинок дітям. Також вони отримують грошові виплати від громади міста. Програма «Родини Героїв Тернополя» передбачає першочергове виділення Родинам земельних ділянок для безоплатної передачі у власність під будівництво та обслуговування індивідуальних житлових будинків на території громади. Створено Центр підтримки для родин Героїв Тернополя, де вони отримують кваліфіковану психологічну, соціальну допомогу, там буде «Телефон довіри». Створені групи взаємопідтримки Родин. В управлінні соціальної політики працюють спеціалісти для соціального супроводу і консультування родин.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com