Криптолендинг: спосіб заробітку з високими відсотковими ставками

crypto in UA

Крипторинок безперервно розвивається, а кількість інвесторів постійно зростає, що спровокувало появу на криптовалютних біржах додаткових послуг для пасивного заробітку. Один із популярних сьогодні способів – депозит криптовалют. Він виник як більш цікава альтернатива банківським вкладам, за якими зараз відзначаються досить низькі відсоткові ставки. Якщо ви розглядаєте, які варіанти отримання прибутку є в криптоіндустрії, особливої уваги заслуговує крипто-депозит.

Що таке лендінг криптовалют?

Криптолендинг – це процес кредитування, у якому головна роль відводиться цифровим валютам. Фізичні особи, у ролі яких виступають кредитори, можуть віддати свої криптоактиви іншим особам (криптобіржам чи іншим сервісам), якщо вони у цьому потребують. За те, що ви надсилаєте криптовалюту на депозит, вам нараховуються відсотки. Окремо можна розглядати амортизацію боргу: залежить від того, через скільки буде повернено кошти та як структурується виплата відсотків. Криптолендинг передбачає одну важливу перевагу для інвестора – криптовалюта не просто лежить на гаманці, а працює на вас та приносить пасивний заробіток. Але варто згадати деякі недоліки. Наприклад, крипто-платформа може збанкрутувати, як це сталося з багатьма майданчиками у 2022-му. Ще один ризик – злом та крадіжка фінансів хакерами. Це особливо актуально для децентралізованих сервісів. Крипто-лендинг в основному реалізований платформами для маржинальної торгівлі та внесенням інвестицій у лендингові програми.

Чому відсотки по криптодепозитам вищі?

Якщо робити вклади в стейблкоінах, то відсоткова ставка за ними вища порівняно з пропозиціями від банківських систем. Знаючи курс криптовалюти на сьогодні та перспективи його зростання у майбутньому, ви можете не просто тримати монети в гаманці, а покласти їх на депозит та заробити ще більше. Причини того, чому відсоткова ставка у криптосфері вища:

  • Більш високі ризики через те, що криптоіндустрія ще тільки розвивається. Більший відсоток на кредит – більший відсоток криптодепозиту.
  • Потреба ліквідності. Попит більший, ніж пропозиція, тому користувачі готові добре платити за криптокредитування.
  • Криптокомпанії пропонують широкий спектр інструментів – операції з фіатом, деривативи, ф'ючерси, маржинальна торгівля та ін. Тому виходить гарний прибуток на комісії.
  • Маркетингові кампанії та акції. У ході таких пропозицій ви можете покласти криптовалюту на депозит за більш приємними відсотковими ставками. Подібні акції проводяться для залучення нових клієнтів.

Криптодепозити виграють у банківських вкладів у доларах та євро з двох основних причин: більш прості умови у лендинга криптовалют та приємніший відсоток. Єдиний момент – важливо відповідально підійти до вибору криптоплатформи для реалізації стратегії. Це вбереже вас від скамерів, які можуть викрасти ваші гроші.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com