Керівник «Тернопільобленерго» примушує підлеглих робити внески у сумнівний благодійний фонд?

1Керівник «Тернопільобленерго» Ігор Юхимець примушує підлеглих робити внески до сумнівного благодійного фонду. Принаймні такий висновок можна зробити з інформації, яку надали нашому інтернет-ресурсу на правах анонімності працівники цієї організації. Також у розпорядженні видання виявився зразок заяви, згідно з якою працівники «Тернопільобленерго» мали б погодитись,  щоб з їхньої заробітної плати, починаючи з жовтня 2023 року і до кінця дії воєнного стану, утримувався одноденний заробіток на потреби Збройних Сил України. 

2час

Ініціатива ніби непогана і потрібна у такий складний для нашої держави період, але в даному випадку є декілька «але». По-перше, вся ця «процедура» відбувається методом примусу, в «кращих» традиціях совка, коли  відмова від «пропозиції»  передбачає сумні наслідки. По друге, і найцікавіше: людей змушують перераховувати кошти до «Благодійного фонду Михайла Федишина «Крила», засновник і  керівник якого  є бізнес-партнером голови правління «Тернопільобленерго» Ігора Юхимця. За інформацією з відкритих джерел, Михайло Федишин є засновником, керівником та кінцевим бенефіціаром не тільки даного фонду, а і  декількох фірм ( ТОВ «Права на землю», ТОВ «Інвестиційний кадастр» (статутний фонд 100!!! млн. гривень), ТОВ «Енерджі інжинірингова компанія», ТОВ «Вінд плюс»), які працюють у сфері виробництва електроенергії, інжинірингу, геології та геодезії. Свою «бізнес-діяльність» Михайло Олегович розпочав з роботи в підрозділах Держгеокадастру, де дослужився до начальника Тернопільської філії Державного земельного кадастру і «прославився» тим, що організував безкоштовне виділення земельної ділянки у Тернополі своїй 82-річній бабусі Михайлині Самборській, яка мешкала в одному з сіл Підгаєцького району. В 2016 році був звільнений з  Держгеокадастру за неофіційною інформацією за незаконні земельні махінації та оборудки. Будучи фахівцем з земельних питань та маючи доступ до закритих даних Держгеокадастру, пан Федишин  організував  відчуження  десятків земельних ділянок на території Тернопільської області під встановлення сонячних панелей на користь керівника «Тернопільобленерго» Ігора Юхимця. Така «співпраця» дозволила Михайлу Олеговичу самому «увійти» в енергетичний бізнес  і сприяла налагодженню добрих стосунків   між партнерами та створенню спільного бізнесу. Так, знову ж таки  за інформацією з відкритих джерел, у 2019 році  було зареєстровано ТОВ «Енерджі інжинірингова компанія» ,  рівноправними засновниками якого стали дружина Федишина- Тетяна і син Юхимця- Максим. Товариство з різноманітними  видами діяльності, починаючи від виробництва електроенергії і закінчуючи будівельно-монтажними роботами, очолив сам Михайло. Більше того, ВАТ «Тернопільенерго»  є постійним замовником робіт у фірм, які контролює пан Федишин. Для прикладу, 15.12.2021 року без проведення тендеру ВАТ «Тернопільобленерго»  уклало  договір №1490 на суму майже 4 млн. гривень з ТОВ «Права на землю» для проведення робіт по «верховому огляду повітряних ліній».

3muhaylo

                                                                     Михайло Федишин

Без зайвої скромності  пана Юхимця і пана Федишина можна вважати доларовими мільйонерами. На відміну від звичайних працівників «Тернопільобленерго» зі скромними зарплатами,  вони спокійно можуть профінансувати окремі потреби підрозділів ЗСУ чи Територіальної оборони, а пан Юхимець, якщо б захотів, міг би цілий батальйон не один місяць утримувати. Але чомусь бізнес-партнери прийняли рішення, яке в колективі організації, м`яко кажучи, не дуже схвально сприйняли. Тому сподіваємося почути коментар з цього приводу когось з керівництва «Тернопільобленерго».За матеріалми Тернопільські Події.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com