До уваги водіїв та пішоходів

ozeledУвага! За повідомленням Тернопільського обласного центру з гідрометеорології 10-14 січня на дорогах очікується ожеледиця. Як не стати учасником надзвичайних пригод, під час погіршення погодних умов. Поради від рятувальників:

 - ДЛЯ ВОДІЇВ

У разі несприятливих погодних умов, за можливості, перенесіть поїздку на світлу пору доби. Якщо необхідно вирушити в далеку дорогу, слід мати достатній запас пально-мастильних матеріалів та заряджену батарею мобільного телефону. Керуючи авто за складної погоди, обирайте помірну швидкість та дотримуйтесь безпечної дистанції між транспортом. Враховуйте особливості та стан авто, а також дорожнього покриття. Звертайте особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірна ожеледиця. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду та потребує допомоги, зупиніться та зверніться по допомогу до рятувальників за номером телефону «101», або зателефонуйте в поліцію, за номером «102».
- ДЛЯ ПІШОХОДІВ
Обирайте взуття із глибоким протектором на підошві. Ходіть неквапливо, малими кроками, ноги розслабте в колінах. Не тримайте руки в кишенях, аби вчасно відреагувати в разі падіння. Якщо падаєте, намагайтесь притиснути голову до грудей, а руки – до тулуба. Не перебігайте проїжджу частину дороги. Обходьте будівлі, на яких можуть бути бурульки. За можливості обирайте доріжки, посипані піском. Для людей літнього віку бажано користуватись тростиною із гумовим наконечником.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com