Правоохоронці затримали злодія з громадського транспорту

shypa4Упродовж місяця до співробітників Тернопільського районного управління поліції надходили звернення від громадян, котрих обкрадали у громадському транспорті. Потерпілі не одразу помічали, як з їхніх сумок чи курток зникали цінні речі. Як встановили правоохоронці, у всіх випадках злодій сідав в маршрутки на зупинці центрального автовокзалу або ринку обласного центру. В п’ятьох громадян зловмисник поцупив мобільні телефони, а у 36-річної жительки обласного центру витягнув із сумки гаманець із грошима.
Місцеву 21-річну дівчину під час крадіжки чоловік штовхнув. Камери відеоспостереження зафіксували, що зловмисник заходив у маршрутне таксі слідом за потерпілими. Сума завданих збитків становить близько 50 тисяч гривень. Деякі крадені мобільні телефони чоловік здавав у ломбард. Оперативники Тернопільського районного управління поліції затримали кишенькового крадія в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Ним виявився 49-річний житель одного із сіл Золотниківської громади Тернопільського району. У минулому чоловік вже притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Слідчі зловмиснику оголосили підозру відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від п’яти до восьми років. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Працівники поліції застерігають усіх бути пильними та берегти своє майно:
• цінні речі, документи, телефони, ключі не варто носити у зовнішніх кишенях одягу, сумок та рюкзаків, використовуйте внутрішні кишені, поясні сумочки;
• слідкуйте, щоб ваша сумка була закрита та тримайте її у полі зору;
• не носіть з собою великі суми грошей;
• будьте пильними, коли на вулиці до вас підходить незнайома особа або хтось притискається у громадському транспорті.
Якщо ви все таки потерпіли від рук крадія, негайно телефонуйте на лінію «102».

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com