Роботодавці Тернопільщини можуть отримати до 16 000 гривень компенсацій на місяць

birzaРоботодавці, які працевлаштовують різні категорії громадян, можуть отримати від Державної служби зайнятості коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття ряд компенсацій, які розраховуються на одного працівника на місяць. Про це під час брифінгу розповіли Олександра Островська - заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості та Світлана Дудка - начальник відділу активних програм зайнятості тернопільського ОЦЗ Якщо роботодавці офіційно працевлаштували:

 

1. Учасників бойових дій, людей з інвалідністю чи передпенсійного віку (кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років) - компенсація становить до 8000 грн - 50% витрат на оплату праці (не більше розміру мінімальної зарплати).
2. Молодь - компенсація до 4000 грн - 50% мінімальної зарплати.
3. Осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні, зі статусом безробітного понад 1 місяць, осіб зі статусом зареєстрованого безробітного понад 6 міс - компенсація до 3520 грн - 100% фактичного розміру сплаченого єдиного внеску, але не більше 2-х розмірів мінімального ЄВ.
4. Внутрішньо переміщених осіб (ВПО) - компенсація до 16 000 гривень - фактичні витрати на оплату праці особи, але не вище двох розмірів мінімальної зарплати.
5. Осіб, не залежно від реєстрації в службі зайнятості ВПО під час дії воєнного стану (довідка ВПО після 24.02.2022) - компенсація до 8000 гривень - одна мінімальна зарплата.
Також передбачене відшкодування за облаштування робочого місця для працевлаштованої особи з інвалідністю - компенсація: - до 100,5 тис. грн – за робоче місце для працівника з інвалідністю І групи;- до 71 тис. грн - за робоче місце для працівника з інвалідністю ІІ групи. Для тих хто створив нові робочі місця - компенсація становить 100% від фактичного розміру сплаченого єдиного внеску. За детальнішою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil  у Тернопільський ОЦЗ за тел. (063) 5765756.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com