Паперові серветки та їх види

серветкиПаперові серветки користуються попитом в готельно-ресторанному бізнесі, медичних закладах. Вони екологічні, прості у використанні, практичні, доступні, а також гігієнічні – одноразові, адже після використання серветку можна просто викинути.

На сайті simi.kiev.ua/bumazhnyye-salfetki ви зможете обрати ажурні, барні, сервірувальні серветки, а також серветки для диспенсера оптом за вигідними цінами.

Історія паперових серветок

Паперові серветки відносяться до санітарно-гігієнічних видів паперу. Звичай витирати папером руки та рот, швидше за все, виник у Китаї у VI столітті. Як стверджує найбільший із великих синологів Джозеф Нідем, до XIV століття в одній із китайських провінцій вже виготовляли десять мільйонів упаковок туалетного паперу на рік. Решта світу в цьому сенсі від китайців довго відставала.

Добре відома серйозна роль паперу в історії медицини і гігієни. Паперові хірургічні халати, маски, шапочки, бинти, мембрани та багато іншого стало звичним у нашому житті. Але ще на початку XVII століття в Європі не підозрювали навіть про існування носових хусток.

В 1613 японський воєначальник дайме Дате Масамуне відправив до Європи посольство на чолі з самураєм Хасекурой Цененагою.

Японці справили на європейців глибоке враження і тим, що у них був при собі ханагамі, «квітковий» або «носовий» папір для гігієнічних потреб.

Різновиди паперових серветок та переваги

Виділяють наступні види паперових серветок:

  • -  Диспенсерні. Вони бувають не лише сухими, а й вологими та випускаються у спеціальних упаковках (боксах). Вироби часто застосовують у різних закладах завдяки ергономічній упаковці. За рахунок диспенсера вироби можна діставати по одній штуці, що значно заощаджує використання серветок;
  • -  Столові. Вони необхідні для сервірування столів в закладах. Часто випускаються із різними декоративними елементами;
  • -  Косметичні. Такі серветки є у кожному будинку. Їх можна використовувати не тільки для протирання обличчя та рук, а й для витирання різних предметів. Деякі серветки обробляються спеціальним засобом для дезінфекції предметів.

До переваг паперових серветок відносять: екологічність (можуть вироблятися із вторинної сировини та не забруднюють довкілля), доступність (особливо за купівлі оптом), не потрібно прати (наприклад, в ресторанах часто можна побачити серветки із тканини, які потрібно прати та прасувати), гігієнічність (після використання серветка відправляється в смітник).

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com