У Тернопільському обласному художньому музеї відкрили виставку живопису Юрія Чумака

453018145eb5306aa620b419d423b494У Тернопільському обласному художньому музеї проходить виставки живопису Юрія Чумака — живописця-монументаліста, графіка, педагога.

Зараз, у час війни, актуальною є тема любові до України. Любов до рідної землі Юрія Чумака, яку він несе крізь усе життя, присутня в кожному його творі, у кожній картині.

«Це — любов сина до землі-матері, який глибоко знає її історію і вболіває за її долю. Історія України має багато трагічних і героїчних сторінок. Саме героїчні сюжети, із завзяттям виписані енергійним, експресивним мазком, переважають в живописі Юрія Чумака (сцени з нашої минувшини з сарматами, древніми слов’янами, козацька доба). Мистецтво Юрія Чумака є життєлюбним і життєстверджуючим. Крім героїко-епічних сюжетів, ми бачимо Чумака — лірика, який опоетизовує традиційну українську обрядовість (серія купальських картин). Працює автор також в жанрах портрету, натюрморту, пейзажу», — розповідає заступник директора ТОХМ Ольга Ваврик.

493e2c9be25121721c264238dd8073c6 1

Колірна гама Юрія Чумака — особлива. Художник активно використовує червоний, синій, жовтий кольори, працює темперою. Його творчий почерк не сплутаєш ні з ким.

Юрій Чумак — відомий як живописець-монументаліст, автор декоративних монументальних розписів у багатьох громадських спорудах в Тернополі та містах області. Юрій Чумак — учасник багатьох збірних виставок в Україні та за кордоном.

Виставка в музеї діятиме до 12 червня. Відвідати її запрошують тернополян і гостей міста.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com