У Тернополі відбулося урочисте відкриття бізнес-простору для підприємців «Open Space Ternopil»

Відкриття Опен Спейс Тернопіль 241024 98

У Тернополі відбулося офіційне відкриття першого бізнес-простору для підприємців під назвою «Open Space Ternopil». Простір працює під гаслом «Працюй. Твори. Відпочивай», що створює атмосферу для натхнення, активної діяльності та саморозвитку.

Відкриття заходу відвідали міський голова Сергій Надал, голова обласної військової адміністрації В’ячеслав Негода, регіональна проєктна координаторка GIZ Валерія Колесніченко, керівник Програми з розвитку регіонів ПРООН в Україні Мустафа Саіт-Аметов, команда Програми, підприємці, представники бізнес-об’єднань та мешканці.
«Сьогодні для Тернополя справді визначний день – ми відкриваємо не просто бізнес-простір, а справжню платформу для підтримки та розвитку підприємництва. Попри війну, кількість підприємців у нашому місті збільшується, а це – додаткові надходження до бюджету, нові робочі місця, зарплати для людей, реалізація соціальних проєктів, підтримка ветеранів та наших захисників, – зазначив міський голова Сергій Надал. 

Відкриття Опен Спейс Тернопіль 241024 15

«Open Space Ternopil» включає коворкінг-центр, сучасний мультимедійний конференц-зал, шоуруми для промоції бізнесу, творчі студії з цифровим 3D обладнанням, дві креативні студії – студія промислового дизайну та урбаністики, а також зали для проведення тренінгів, публічних заходів тощо. Тут є можливість створити прототипи, новий дизайн виробів, видрукувати їх на 3D принтері, зісканувати й захистити авторським правом.

Відкриття Опен Спейс Тернопіль 241024 54

Після урочистого відкриття учасники мали можливість взяти участь у екскурсії простором. Гості ознайомилися з усіма локаціями, а підприємці мали нагоду представити свою продукцію в шоурумі.
«Щиро дякую усій команді, яка працювала над тим, аби цей день став реальністю. Головне, щоб навколо цього простору тепер створилась екосистема, яка буде живою, буде наповнювати його змістом, реальними сенсами. Бажаю, щоб громада міста Тернопіль дійсно отримала драйвер економічного розвитку на рівні міста для того, щоб залучати партнерів, утворювати сильні альянси, і з їх допомогою розвивати нові ідеї та просувати Тернопіль як лідера в креативному та сучасному економічному розвитку, – ділиться враженнями Мустафа Саіт-Аметов, керівник Програми з розвитку регіонів ПРООН в Україні. – Це місце співпраці для підприємців, громадських організацій та міської влади, яке також допоможе вразливим групам населення. Тернопіль став місцем для релокованого бізнесу, який тут зможе налагоджувати зв’язки та співпрацювати як в Україні, так і за її межами».
На завершення події учасники також дізналися про програму найближчих заходів, які проходитимуть у «Open Space Тернопіль». Цей простір стане важливим осередком для розвитку підприємництва та творчості в місті, реалізації креативних ідей, обміну знаннями та досвідом, а також для підтримки ветеранського бізнесу, започаткування стартапів та створення нових робочих місць.
 
Open Space Ternopil створено Тернопільською міською радою в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), що реалізується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com