Тернопіль найменше фінансує сферу охорони навколишнього середовища

еклологія грошіУ 2019 році найменше грошей з міського бюджету на охорону навколишнього природного середовища виділяв Тернопіль (0,02%). А також Кропивницький (0,03%) та Полтава (0,02%). Про це пише у своєму дослідженні “Повітря, води, ґрунти не на часі. Екологічна політика поза увагою міськрад” аналітик Центру спільних дій Костянтин Шокало.

Також місцева влада визначає розміри та збирає до свого бюджету штрафні кошти з підприємств та організацій за порушення природоохоронного законодавства на місцях. Попри те, що екологічний стан у містах погіршується саме через роботу заводів і підприємств, більшість штрафів за шкоду довкіллю є мізерними. А ті штрафи, які є суттєво великими для підприємств-порушників, навіть якщо збираються, то кошти з них йдуть не на вирішення екологічних проблем.

“Фактично місцеві влади всіх обласних центрів найменше фінансують охорону навколишнього природного середовища з-поміж інших сфер. За останні кілька років жодне місто не виділило на екологію більше від 1% зі свого місцевого бюджету”, — підсумовує аналітик.

Детальніше про ці та інші обласні центри України, фінансування міських бюджетів на охорону навколишнього середовища можна дізнатися у дослідженні Центру спільних дій за цим посиланням.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com