З 1 січня забороняється продаж електронних сигарет неповнолітнім

ел сигарети 32 грудня ВРУ було прийнято проєкт Закону №3628, який передбачає заборону на продаж електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, а також пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння неповнолітнім.

Так, продавець матиме право вимагати у покупця документ, що посвідчує його вік, якщо у нього виникли сумніви щодо його повноліття, адже наразі таке право – відсутнє. Зазначені вироби після набуття чинності Законом матимуть ті ж самі заборони на реалізацію, що й сигарети.

Таким чином законодавці встановили відповідальність  за продаж підакцизних товарів, шляхом збільшення штрафу від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 - 13600 грн). Зараз штрафи за такі порушення становлять 100 - 400 н.м.д.г. (1700-6800 грн).

Окрім заборони на реалізацію неповнолітнім також Законом закріплено визначення ТВЕН (тютюновмісні вироби для електричного нагрівання) за допомогою підігрівача з електронним управлінням. Тобто, це вироби із вмістом промислово обробленого тютюну, не призначені для куріння, нюхання, смоктання чи жування, які використовуються для генерування аерозолю шляхом нагрівання тютюну електричним підігрівачем з електронним управлінням до температури, за якої не відбувається процесу горіння (згоряння) виробу та виділення тютюнового диму, а також пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння.Закон набирає чинність з 1 січня 2021 року. Відтак, Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців із дня набрання чинності цим Законом необхідно внести на розгляд Верховної Ради України проєкт Закону України щодо приведення законодавства України у відповідність із положеннями Директиви Європейського парламенту і Ради 2014/40/ЄС від 3 квітня 2014 року задля наближення українського законодавства щодо продажу тютюнових виробів і супутніх продуктів до європейських норм.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com