Сергій Надал зареєстрував петицію до Верховної Ради України з пропозицією дозволити всім бажаючим встановлювати індивідуальне опалення

595494949943436336363463Індивідуальне опалення один з кращих способів економити, але заважають законодавчі колізії. Разом ми можемо змінити ситуацію

Що заважає?

Чинний Закон України «Про житлово – комунальні послуги» від 09.11.2017 р. № 2189-VIII та Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України від 26.07.20Сергій Надал звернувся до парламенту і зареєстрував петицію до Верховної Ради України з пропозицією внести зміни до законодавства та дозволити при наявності технічної можливості всім мешканцям багатоквартирних будинківСергій Надал звернувся до парламенту і зареєстрував петицію до Верховної Ради України з пропозицією внести зміни до законодавства та дозволити при наявності технічної можливості всім мешканцям багатоквартирних будинків19 р. № 169 «Про затвердження порядку відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води» містить законодавчі обмеження, які дозволяють встановлювати індивідуальне опалення у багатоквартирних будинках лише за умови, коли 100 % мешканців погодяться відключитися від централізованого опалення.

Ці норми ускладнюють можливості для тернополян встановлювати індивідуальне опалення, а місцева влада змушена діяти у рамках чинного законодавства.

Що робити?

Що усунути законодавчі перешкоди міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до парламенту і зареєстрував петицію до Верховної Ради України з пропозицією внести зміни до законодавства та дозволити при наявності технічної можливості всім мешканцям багатоквартирних будинків, які висловили бажання, відключитись від системи централізованого опалення і перейти на індивідуальне опалення.

Підписання петиції — це перший крок до розгляду парламентом відповідних змін до законодавства.

Як допомогти?

Для підписання петиції, щоб її розглянула Верховна Рада необхідно мати зареєстровану електронну пошту і зареєструватися у сервісі електронних петицій. Для цього треба зробити кілька кроків:

1.     Заповнити форму для реєстрації у сервісі подачі петицій (https://itd.rada.gov.ua/services/Account/Create). На вказану електронну пошту прийде повідомлення із підтвердженням про реєстрацію, а також пароль для входу в сервіс електронних петиції. (логін – це Ваша електронна пошта)

clip image002

2.     Авторизуйтеся за допомогою Вашого логіну (електронної пошти) та отриманого паролю на сервісі електронних петицій: (https://itd.rada.gov.ua/services/Account/LogOn).

clip image004

3.     Перейти на сторінку петиції (https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/9260?aname=published) і підписати петицію натиснувши кнопку “Підписати”.

clip image006

Верховна Рада зобов’язана розглянути петицію. Верховна Рада може внести зміни до законодавства. Тоді місцеве самоврядування отримає повноваження, які спростять видачу дозволів на встановлення індивідуального опалення у багатоквартирних будинках.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com