Молодь на ринку праці Тернопільської області

молодьОстання неділя червня – Всеукраїнський День молоді. Сьогоднішні учні, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці формуватимуть майбутнє нашої держави, усіх сфер економіки та життєдіяльності соціуму.

Служба зайнятості Тернопільщини активно сприяє молодим жителям області у тому, аби вони знайшли себе на ринку праці: свідомо та виважено обрали професію, здобули її, знайшли місця праці, реалізували свій фаховий потенціал.

Протягом січня-травня 2021 року 9,1 тис. осіб з числа молоді до 35 років (31,6% від загальної кількості) шукали роботу через службу зайнятості області. З них, 525 випускників ВНЗ, 124 - професійно-технічних закладів освіти; 75% вже мали професійний досвід.

Цьогоріч вдалося працевлаштувати 1528 молодих громадян, з них 11 - отримали роботу з компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це розповів директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

352 безробітних віком до 35 років за спрямуванням служби зайнятості пройшли професійне навчання, 176 молодих краян було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Профорієнтаційними послугами охоплено 6,3 тис. молодих безробітних та 2,5 тис. учнів і студентів різних закладів освіти.

На 1 червня 2021 року 3 тис. безробітних з числа молоді продовжували пошук роботи за сприянням обласної служби зайнятості.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com