Під час карантину тернопільських підприємців звільнять від сплати єдиного податку?

3443 12121212 77755757Підприємці зможуть не платитимуть податок, якщо не працюють під час карантину

Підприємці Тернопільської міської територіальної громади зможуть не платити єдиний податок під час карантину. З відповідною ініціативою виступив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Дане питання мер Тернополя виніс на засідання виконкому міської ради. Якщо рішення буде позитивним, то міська рада звільнить від сплати єдиного податку (ЄП) фізичних осіб-підприємців першої і другою групи, які не працюють під час карантину.

Міський голова Тернополя Сергій Надал переконаний, що місто має підставити плече малому бізнесу. «Сьогодні ми спільно боремося з пандемією COVID-19, тернопільські лікарні отримали багато медичного обладнання саме за рахунок наших підприємців. Багато підприємців займаються волонтерською діяльністю, допомагають потребуючим. Тому міська рада має теж підтримати малий та середній бізнес. Хто на вимогу карантину закрив свої магазинчики, кіоски, ремонтні майстерні, залишився без прибутку - не повинні платити податку», - підкреслив Сергій Надал.

Врізка: Сергій Надал: «Вже зараз, коли в розпал епідемія, ми маємо думати про майбутнє. Як ми будемо запускати економіку міста»

За словами мера Тернополя, в час карантину ми маємо думати про майбутнє, про повноцінне відновлення економіки міста.

«Вже зараз, коли в розпал епідемія, ми маємо думати про майбутнє. Як ми будемо запускати економіку міста? Без малого та середнього бізнесу це буде неможливо. Економіка Тернополя базується на малому та середньому підприємництві. Це робочі місця та податки, це - розвиток міста. Тому звільнення від сплати єдиного податку сьогодні, це економічний розвиток Тернополя завтра», - підкреслив Сергій Надал.

Це не перша ініціатива міського голови щодо підтримки малого та середнього бізнесу. Ще 17 березня Тернопільська міська рада прийняла рішення про звільнення від орендної плати підприємців, котрі орендують для своєї діяльності комунальне майно міста на період карантину.

Сергій Надал також звернувся до тернопільських власників приміщень, ринків, торгових комплексів, щоб і вони на цей період звільнили від орендної плати орендарів їх майна.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com