Допомога з часткового безробіття: підтримка бізнесу, збереження робочих місць на Тернопільщині

1 433443Щоб зберегти бізнес і робочі місця для жителів Тернопільщини, щоденно працівники обласного, Тернопільського міськрайонного центрів зайнятості та районних філій обласного центру зайнятості опрацьовують сотні пакетів документів від роботодавців та фізичних осіб - підприємців на надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

На 16 червня цього року робоча група ОЦЗ, засідання якої відбуваються кожного робочого дня, розглянула пакети документів 2210 роботодавців, у т.ч. 1472 фізичних осіб - підприємців для отримання допомоги по частковому безробіттю на себе; прийняла 841 позитивне рішення про надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Ці виплати дозволили зберегти 3412 робочих місць, з них 267-ми підприємців без найманих працівників.

Профінансовано 5,7 млн. гривень для виплати допомоги по частковому безробіттю.

Нагадуємо, що допомога по частковому безробіттю виплачується ФОПам без найманих працівників та роботодавцям, які зупинили чи скоротили діяльність через карантин, сплачували упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення діяльності єдиний внесок - ФОПи - за себе, а роботодавці - за найманих працівників і не припинили трудових відносин з працівниками на момент звернення до служби зайнятості.

Консультації можна отримати у будь-якому місцевому підрозділі служби зайнятості або за телефоном «гарячої» лінії в Тернопільському обласному центрі зайнятості – (0352) 23-49-82, детальніше - на сайті державної служби зайнятості у рубриці «Допомога по частковому безробіттю».

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com