У Тернополі відбувся мітинг-реквієм до 6-ої річниці Дня Гідності та Свободи

3332323223887676Спільною молитвою та хвилиною мовчання біля Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні тернополяни вшанували пам’ять про подвиг земляків, які, відстоюючи майбутнє нашої держави, віддали найцінніше — своє життя.

Священнослужителі провели молебень за загиблими героями. До молитви та спільного покладання квіті також долучився заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

«Сьогодні в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Ця дата – вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. За останні 15 років Україна пережили два Майдани – у 2004 та у 2013-2014 роках. І кожного разу ми боролися за право бути вільними люди - каже заступник голови ОДА Віктор Устенко. – Зустрічаючись з молоддю, я ствердно можу сказати, що наша боротьба не є марною. Вони переймають дух свої героїв, які боролися і продовжують боротися за Україну. Ті події назавжди залишаться в нашій пам’яті, а імена героїв — в наших серцях. Слава Україні! Героям слава!».

Також Віктор Устенко вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня батькові загиблого військовослужбовця Івана Дудюха.

Нагадаємо, молодший сержант, боєць 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» загинув поблизу Старогнатівки внаслідок розриву боєприпасу. Івану Дедюху було 37-років. Від початку війни він пішов боронити нашу державу.

img 7518

img 7435

 

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com