У Тернополі відзначили 112-річчя від дня народження Степана Бандери

3223232221212123У Тернополі 1 січня відзначили 112-ту річницю від дня народження політичного діяча, націоналіста, очільника ОУН та борця за українську незалежність Степана Бандери.

Представники влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, жителі міста взяли участь у вічі біля пам’ятника Степанові Бандері. Після спільної молитви поклали квіти поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

01443443433

«Cьогодні зібралися тут всі, хто має переконання, що Україна має бути українською. Степан Бандера казав: «Той, хто між свободою і хлібом обирає хліб, той не матиме ані свободи, ані хліба». І ці слова не менш актуальні в наш час. Він є і завжди буде залишатись уособленням такої боротьби, боротьби, коли ти не прикриваєшся національними ідеями, а навпаки — прикриваєш її, коли ти віддаєш найцінніше і не знаєш, що може бути в майбутньому. Степан Бандера усе, що мав віддав за ідею, страждав і боровся за неї. Він твердив, що з більшовизмом потрібно боротись до останнього подиху. Ми віримо, що нація наша відроджується. Ми сьогодні можемо сміло назвати Степана Бандеру Героєм, будьмо горді, що ми під його прапором йдемо до нашої мети», - зазначив заступник голови обласної державної Віктор Устенко.

32323204

Як повідомляють у пресслужбі ТОДА, за вагомий внесок у встановлення та збереження національної пам’яті, дослідження та популяризацію історії національно-визвольних змагань українського народу, патріотичне виховання молоді та з нагоди 112-ї річниці від дня народження Голови Проводу ОУН Степана Бандери нагороджено медаллю «За службу Україні» Віктор Устенко нагородив голову відокремленого підрозділу громадської організації «Об'єднання Українських Націоналістів (державників)» у Тернопільській області Петра Атаманчука. Цінним подарунком обласної державної адміністрації нагороджено виконувача обов’язків голови регіональної комісії з реабілітації у Тернопільській області Олександра Голуба та заступника голови громадської організації, «Правозахисна організація дітей, репресованих тоталітарним режимом» Марію Мацук.

Грамотою обласної державної адміністрації нагороджено дослідника історії ОУН і УПА, публіциста, заступника директора комунальної установи «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» Сергія Волянюка.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків грамотою обласної державної адміністрації нагороджено члена громадської спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля», учасник а бойових дій Сергія Башту.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com