Поминальним молебнем у Тернополі відзначили День соборності України

jpg 28 0009800022 січня, з нагоди відзначення Дня соборності України та проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, на меморіальному кладовищі Українських Січових Стрільців у Тернополі відбулися поминальні заходи.

Священнослужителі відправили панахиду за всіма, хто у різні часи віддав своє життя в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

jpg 21222 56222

У поминальних заходах взяли участь представники влади, військовослужбовці, громадські активісти та небайдужі жителі Тернополя.

jpg 34 12111311

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся голова обласної державної адміністрації Володимир Труш: «День Соборності України, без перебільшення, є таким великим святом, як і День Незалежності. Наші предки мріяли жити у вільній, незалежній країні, віддавали за це своє життя. І сьогодні, як і століття тому, український народ змушений захищати державний суверенітет і територіальну цілісність України. За останні роки Тернопільщина має новітніх Героїв, які полягли на полі бою. Кожен з них - приклад жертовності і патріотизму для кожного з нас».

Відтак вшанували пам`ять полеглих хвилиною мовчання та поклали квіти на їх могили.

pominalni zahodi 22 01 2021 r ternopil 5

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com