У Тернополі пройшли пам'ятні заходи до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

jpg 95Сьогодні, 26 квітня, виповнилося 35-років з дня аварії на Чорнобильській атомній станції. З цієї нагоди у Тернополі біля пам'ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань» вшанували пам'ять ліквідаторів.

Розпочався захід із панахиди та хвилини мовчання.

До підніжжя пам'ятника покласти квіти прийшли представники громадських організацій, політики, чорнобильці та мешканці міста.

jpg 88

Зі словом до усіх присутніх виступив голова ОДА Володимир Труш: «Надзвичайно важливо щоб ми пам'ятали цю дати та наслідки трагедії. Адже 35 років тому вибух на Чорнобильській атомній станції змінив життя мільйонів людей, і не лише в Україні. Радіаційна хмара, яка розійшлася світом, вплинула на здоров'я наших рідних. Тому ми сьогодні згадуємо не лише ліквідаторів, а й людей, життях яких забрала радіація».

Довідково. У Тернопільській області перебуває на обліку 39304 особи, яким встановлено статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Крім того, в області на обліку перебуває 572 вдови померлих громадян, смерть яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com