У музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини презентуватимуть книгу про УПА

e68f44320dc3aabf5c6ddbb4f4fa2c78Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує жителів краю на презентацію науково-популярної книги видавництва «Літопис УПА».

Презентація книги «Над Збручем: Кам’янець-Подільська група УПА на Тернопільщині (друга половина 1944 р.)» відбудеться у музеї 15 липня о 12:00 год. 

Автор книги — історик та багаторічний дослідник національно-визвольного руху ОУН та УПА Сергій Волянюк розповість про основні етапи вивчення цієї маловідомої сторінки з історії боротьби повстанської армії на теренах нашого краю, а також зробить короткий тематичний екскурс до діяльності цієї військової одиниці УПА.

У книзі розглянуто організаційну, військово-пропагандистську, диверсійну та рейдову діяльність Кам’янець-Подільської групи УПА «22 б», яка впродовж другої половини 1944-го дислокувалася на території Тернопільської області. Особоливу увагу закцентовано на боротьбу відділів УПА проти радянського окупаційного режиму та частин НКВС у призбручанських районах сучасної Тернопільщини і Хмельниччини.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com