Десятки тисяч гривень на підтримку ЗСУ. Тернопільські бібліотекарі стали ініціаторами благодійної акції, яку підтримали колеги з інших областей

IMG 1814Вже близько року стійкість українців викликає подив і захоплення світової спільноти. Головним секретом нашої незламності є згуртованість і велике спільне бажання прогнати загарбників з рідної землі.

Щоденно Збройні сили України важкими зусиллями, а інколи – ціною власного життя втілюють усі наші мрії та надії у реальність. Це добре усвідомлюють працівники Тернопільської обласної бібліотеки для дітей, а тому вирішили не словом, а ділом спричинитися до майбутньої перемоги, організувавши збір коштів на допомогу захисникам. У своє професійне свято, Всеукраїнський день бібліотек, - провели благодійний ярмарок, який проходив на центральній площі міста Тернополя і об’єднав поціновувачів рукотворного мистецтва. Разом з тим, колектив книгозбірні підтримав ініціативу директорки Надії Новіцької –  напередодні Дня захисників і захисниць України перерахувати на допомогу українській армії одноденну заробітну плату. Така акція бібліотекарів стала вірусною після того, як інформацію про неї було опубліковано на фейсбук-сторінці КББ (Конструкторське бюро бібліотекарів), яке об’єднує обласні книгозбірні для дітей західного регіону України. В результаті, одноденний заробіток на підтримку ЗСУ пожертвували працівники Львівської та Хмельницької обласних бібліотек для дітей. За підсумками цього культурно-патріотичного «флешмобу», загальна сума зібраних коштів склала близько 50 тисяч гривень. Інформацію про те, кому будуть адресовані донати можна буде прочитати на офіційних сайтах та сторінках у соціальних мережах бібліотек, що здійснили пожертви. Тим часом, працівники Тернопільської обласної бібліотеки для дітей закликають й інші колективи інвестувати в майбутнє, підримуючи Збройні сили України. Такі масові акції не лише покращують матеріальний стан війська, але й є потужним сигналом підтримки, солідарності та вдячності для наших Героїв.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com