Держпраці та служба зайнятості – за легальні трудові відносини у Гусятинському районі

легальна роботаПитання легалізації зайнятості, забезпечення контролю за оформленням трудових відносин та проведення запланованих в зв’язку з цим інспекційних заходів обговорили представники Держпраці та служби зайнятості під час зустрічі у Гусятинській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Тернопільській області Михайло Рудик, начальник відділу взаємодії з роботодавцями райфілії ОЦЗ Оксана Процик та завідувачка сектору рекрутингу райфілії ОЦЗ Ольга Войтюк вели мову про те, що з 1 вересня посилюється проведення інспекційних заходів у роботодавців, які мають найвищий ризик застосування незадекларованої праці (це суб’єкти, у яких обсяг наданих послуг не відповідає фактичній чисельності найманих працівників, у яких відбулося зменшення кількості найманих працівників під час карантину та відсутня позитивна динаміка працевлаштування після пом’якшення карантинних заходів).

«Розмір штрафу за використання одного незадекларованого працівника може скласти 141 тис. грн. Тобто, замість сплати штрафу за одного неоформленого працівника роботодавець може сплачувати єдиний соціальний внесок цілий рік за 11 працівників із розрахунку мінімальної заробітної плати, або ж за 4 працівників із розрахунку середньої заробітної плати по Україні, - зауважив Михайло Рудик. - Оформлені або неналежним чином оформлені трудові відносини повністю позбавляють працівників не лише трудових прав, а й гідних державних соціальних гарантій. Такі працівники залишаються беззахисними у разі хвороби, нещасного випадку на виробництві та у випадку профзахворюваності, позбавлені права на соціальні гарантії та гідну пенсію у майбутньому».

Під час зустрічі сторони домовилися про спільне проведення заходів, обмін інформацією щодо фактів порушення роботодавцями порядку оформлення трудових відносин, а також участь фахівців районної філії ОЦЗ у відвідуваннях роботодавців Гусятинського району.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com