«Лісова пісня» як шедевр української драматургії

657667752021 – ювілейний рік Лесі Українки. 3 нагоди 150-річчя від дня народження поетеси науково-методичний відділ Тернопільської обласної бібліотеки для дітей підготував методичні рекомендації «…Прекрасна у своїй високій простоті…».

У матеріалі подана вступна стаття про життєвий і творчий шлях поетеси, невідомі факти про видатну волинянку, цитати відомих людей про творчість Лесі Українки.

За ювілейним роком поетеси дещо не поміченою залишилася дата 110-річчя з часу написання драми-феєрії «Лісова пісня». Цим твором Леся Українка виспівала свою любов до милої та рідної з дитинства Волині. Тому у матеріалі також розкриті різні аспекти «Лісової пісні» як шедевру української драматургії, зібрані цікаві факти, пов’язані з драмою, а також запропоновані розробки масових заходів (літературної вікторини та сценарій літературного вечора).

Найціннішими експонатами у фондах нашої бібліотеки є два видання «Лісової пісні», 1950 року, оформлене ілюстраціями М. Дерегуса та 1963 року в серії «Бібліотечка самодіяльного театру».

Усіх охочих познайомитись із методичним матеріалом запрошуємо до бібліотеки або на сайт книгозбірні odb.te.ua/4484, де зможете поринути у світ творчої краси дочки Прометея – Лесі Українки.

Тетяна Хованець,

завідувачка науково-методичного відділу

Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com