У Кременецькому краєзнавчому музеї відкрили виставку писанок «Творчий порив»

8f7577052bff62c8f5c0f0a4145d198dУ виставковій залі Кременецького краєзнавчого музею відкрили виставку писанок «Творчий порив» майстра народної творчості художнього писанкарства Катерини Поднєжної.

На виставці представлено багато чудових робіт майстрині. Техніка виготовлення писанок різноманітна: розпис воском та кольоровим воском, лійковим і шпильковим писачком, дряпанки, писанки в техніці різьблення.

Окрім того, на виставці експонуються жіночі прикраси — кулони та сережки виготовлені із яєчної шкарлупи та укріплені епоксидною смолою.

Довідково: Поднєжна Катерина Володимирівна народилася в с. Скоморохи Львівської області. Закінчила Кременецький обласний гуманіарно-педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка. Захопилася розписом писанок ще у 2005-му році. Відтоді бере участь у Всеукраїмських та обласних фестивалях, виставках, пов’язаних з писанкарством. У 2013-му році стала майстром народної творчості художнього писанкарства. Долучається до проведення майстер-класів у школах Кременеччини та Шумщини. Є постійним учасником Всеукраїнських фестивалів «Лемківська писанка» у Львові та Коломиї.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com