Новий політичний проект Заставного «Сила Людей» на чергових місцевих виборах

ковалик і заставний

Роман Заставний - один важковаговиків місцевої тернопільської політики. Офіційно він відомий як мер Тернополя у 2005-2010 від “Нашої України”, депутат міської ради Тернополя від партії “За Україну!” у 2010-2014 та нардеп від “Народного Фронту” Яценюка у 2014-2019. Але вплив Заставного поширюється значно далі за офіційні посади і партійні бренди.

Як вмілий управлінець і бізнесмен, Роман Заставний зберігає вплив на десятки посадовців та партійних функціонерів, вміло відстоюючи власні інтереси. Його коло зацікавлень - обласна адміністрація, а відтак - великобюджетне будівництво доріг, державні тендери і закупівлі, адміністративно-територіальна реформа. Від зберіг серйозні зв’язки у керівництві прокуратури, ряду міністерств, що робить його сірим кардиналом багатьох процесів, які відбуваються в місті і області. Не забуваймо, також, що керівник МВС Арсен Аваков, та його заступник Антон Геращенко - давні приятелі Романа Заставного по “Народному Фронту”.

Але і про обласний центр він не забуває. Цьогорічно ставка Заставного може бути несподіваним ходом у здавалося би передбачуваному ході тернопільських виборів. Виглядає так, що ця ставка - поки що маловідома партія “Сила Людей”. Білборди цієї політичної сили у несподівано великій кількості з’явились у Тернополі нещодавно.

Основу партії склали люди, які були членами “Пори”, яка підтримала Заставного на виборах у 2005 році - Іван Сороколіт, Олег Різник та Ігор Турський, а також Іван Ковалик, якого Заставний просував на мажоритарних виборах до ВРУ від Тернополя у 2014 році. Тоді Заставний презентував свого протеже словами - “Іван Ковалик – лідер, народжений Майданом, і є уособленням нового обличчя політика – того, на якого очікує все українське суспільство”. Очевидно, один із згаданих партійців і буде кандидувати на міського голову Тернополя від “Сили Людей” за підтримки Романа Заставного.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com