На Тернопільщині ТВК зареєструвала 134 кандидати, які балотуються на посади міських голів

у мериОПОРА проаналізувала списки кандидатів на посади міських голів територіальних громад Тернопільщини. Найбільша кількість кандидатів балотується на посаду Бережанського міського голови – 22 особи. Найкоротші списки кандидатів на посаду міського голови у Хоростківській та Шумській громадах – по три особи. 7 жовтня Тернопільська міська ТВК зареєструвала десятого кандидата на посаду міського голови Тернопільської громади. 

Портрет кандидата на посаду міського голови

Міські територіальні виборчі комісії загалом зареєстрували 134 кандидати на посади міських голів до 18 територіальних громад Тернопільської області. Відповідні списки оприлюднені на сайті Центральної виборчої комісії. ОПОРА проаналізувала суб’єкти висування кандидатів, а також їхню партійність, освіту, стать та рід зайнятості.

Найбільше кандидатів на посади міських голів є самовисуванцями – 42 особи, що становить 31%. У трійці лідерів організацій партій за кількістю кандидатів на посади міських голів є «Слуга народу», яка має 17 кандидатів, «Європейська солідарність» - 14 кандидатів та ВО «Свобода» - 11 кандидатів.

93,5% осіб, які виявили бажання стати головою міста, здобули вищу освіту. У двох кандидатів у графі про освіту вказана загальна середня освіта, у трьох – середня спеціальна та ще у трьох – професійна технічна освіта. 83% кандидатів складають чоловіки і 17% - жінки. 68% є безпартійними і 32% являються членами політичних партій.

65656565 6555433434

У Тернопільську міську раду балотуються кандидати від 19 політичних партій

У виборах до Тернопільської міської ради братимуть участь кандидати включені до єдиного та територіальних списків 19 організацій політичних партій. ОПОРА проаналізувала перші п’ятірки в єдиних списках. До них увійшли чинні депутати, директори, підприємці, пенсіонери, студенти, особи, які тимчасово не працюють тощо.

За інформацією від спостерігача ОПОРИ, Тернопільська міська територіальна виборча комісія на засіданні 7 жовтня, відповідно до рішення Тернопільського окружного адміністративного суду, зареєструвала кандидатів від Радикальної партії Олега Ляшка. Таким чином до Тернопільської міської ради виборчою комісією загалом було зареєстровано 668 кандидатів від 19 місцевих осередків політичних партій. 54455454455 22

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com