Тернопільська «Європейська солідарність» обманює людей (Фотофакт)

3433344 555Агітатори за кандидатів від “Європейської солідарності” намагаються заплутати тернополян і переконати, що кілька ідеологічних партій знялися з виборів.

Як нас дурять? Місцева “Європейська солідарність”, відчуваючи “дихання в спину” інших партій патріотичного спрямування, орієнтованих на місцевий розвиток, вдалися до простої та ефективної технології — прямого обману виборців.

Як свідчать, очевидці, прості тернополяни, до яких завітали агітатори “Європейської солідарності”, борці за “європейський Тернопіль” переконують виборців, що кілька схожого ідеологічного спектру на вибори не йдуть. Для більшої переконливості людям роздають “правильний” бюлетень, у якому нема “Республіканської платформи”, Української галицької партії, Правого сектору, партії “Порядок. Відповідальність. Справедливість”, “Сили людей”, “За майбутнє”. Ці політсили ведуть активну виборчу кампанію через зовнішню рекламу та соціальні медіа.

Зате тут крім “Європейської солідарності” присутні відверті аутсайдери та маловідомі партії такі, як громадський рух “Хвиля”, “Наш край”, “Довіра”.

Очевидно – технологи “Європейської солідарності” свідомо виключили із списків сильних ідеологічних конкурентів таких, як “Республіканська платформа”, “Правий сектор”, Українська галицька партія, які будуть конкурувати за патріотичного виборця. Крім того ці сили сьогодні можуть запропонувати і сильні місцеві команди, які вміють працювати. Наприклад, “Республіканська платформа” одна з політсил, яка цього року йде на вибори вперше, концентрує свою увагу на місцевих питаннях. Те ж саме можна сказати про Українську галицьку партію та Правий сектор. Усі три ідеологічні конкуренти “Європейської солідарності” не мають за собою негативного шлейфу.

Чому? Більшість висуванців до міста від “Європейської солідарності” вирішили сховатися за загальними гаслами про Європу і за іміджем п’ятого президента. Вони не мають чого показати. Більше того, в окремих випадках, окремі висуванці від “Європейської солідарності”, навіть шкодили місту. Зокрема колишній голова ОДА Степан Барна від “Європейської солідарності” неодноразово обіцяв профінансувати будівництво Гаївського мосту, проте до справи так і не дійшло. Експерти переконані, що саме через високий антирейтинг ексголова Тернопільської ОДА вирішив не балотуватися до міста. Між тим, за його справами продовжують оцінювати місцеву “Європейську солідарність”.

Тому технологи партії експрезидента обрали стратегію акценту на загальних гаслах про Європу і усунення з інформаційного простору “незручних” ідеологічних конкурентів таких, як “Республіканська платформа”, “Правий сектор”, Українська галицька партія. Очікування прості — заплутаний виборець змушений буде обрати “з того що залишилося”. Тому його масовано переконують, що згадані партії на вибори не йдуть.

“Європейська солідарність” вдається до брехні не вперше.  Нещодавно чортківська організація “Європейської солідарності” оприлюднила фальшивий рейтинг, скориставшись назвою поважної організації Фонду “Демократичні ініціативи”. Підробку виявили фахівці іншої поважної соціологічної компанії — групи “Рейтинг”. Зрештою місцева журналістська спільнота неодноразово звертала увагу на тиск з боку функціонерів місцевої “Європейської солідарності”, які вимагали оприлюднити відверто маніпулятивні рейтинги. Схоже, що брудні методи стали звичною практикою для “Європейської солідарності”.

solid3 result

solid2 result

solid1 result

За інформацією Politerno

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com