Мер Тернополя вимагає повністю закрити кордон з Росією

1 nadal 1Через епідемічну загрозу Україна має негайно закрити кордони з Росією для всіх подорожуючих, - переконаний Сергій Надал

Головне. Україна повинна повністю припинити приймати подорожуючих з Росії та закрити кордони. Українські громадяни, що прибувають Росії, мають проходити жорсткий 14-денний карантин за власний рахунок.

Такі жорсткі заходи з метою недопущення поширення небезпечної мутації коронавірусу “Дельта” пропонує негайно вжити міський голова Тернополя Сергій Надал.

Джерело. Про це очільник Тернополя написав на своїй сторінці у Facebook.

Дослівно. “Нова хвиля захворювання в Україні може початися через сусідство з Росією. Запропоновані Урядом додаткові тести на кордоні не допоможуть. Діяти треба рішуче і швидко. Кордон між Україною і Росією треба закрити для всіх видів сполучення і для переміщення всіх подорожуючих”, - зазначив Сергій Надал.

Міський голова Тернополя переконаний, що Росія крім військової та інформаційної загрози несе ще й епідемічну.

“Якщо раніше Росія була джерелом воєнної та інформаційної загрози, то сьогодні це ще й осередок найнебезпечнішої мутації коронавірусу. У той час, як епідемічна ситуація у Європі здебільшого стабілізувалася, в Росії набуває неконтрольованого масштабу найзаразніша форма коронавірусу “Дельта“. Згідно доступних даних, “Дельтою” уражені до 90% хворих на ковід жителів Москви і інших великих міст. При цьому темп росту нових випадків у РФ - один із найвищих у світі”, - переконаний Сергій Надал.

Очільник Тернополя наголосив, що Україна має приймати виключно своїх громадян з обов’язковим проходженням 14-денного карантину за прикладом західних країн таких, як Канада та Австралія.

“Україна не може не пустити на свою територію своїх громадян. Для власників українських паспортів має бути запроваджене система жорсткого карантину за прикладом Австралії і Канади. Самоізоляція повинна відбувати під наглядом. Це 14-денний карантин в ізольованих стаціонарних закладах за власний рахунок”, - написав тернопільський мер.

Натомість громадянам Росії варто негайно заборонити в’їзд до України.

“Що стосується допуску на українську землю громадян Росії та інших подорожуючих з російської території? Тут жодних виключень! Лише повна заборона на в'їзд в Україну до завершення пандемії”, - вважає Сергій Надал.

Нагадаємо. У Фінляндії стався спалах коронавірусної хвороби після відвідин фінськими вболівальниками спортивних змагань у Санкт-Петербурзі. Український уряд ухвалив рішення про обов’язкове тестування подорожуючих, що прибувають з країн, де поширений новий штам коронавірусу “Дельта”.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com