Міський голова Сергій Надал вперше в Україні використав найсучасніші платформи для звіту

Звіт2Важливо

Вперше в Україні звіт міського голови Тернополя транслювався одночасно в усіх електронних місцевих ЗМІ та соціальних мережах. В реальному часі тернополяни ставили запитання у соцмережах і одразу отримували відповіді на свої запитання.

Відповідала на запитання також уся команда міської ради, зокрема керівники управлінь. Це дозволило залучити до цього процесу максимально велику кількість тернополян. Замість сухого звітування чиновників, відбулося справжнє звітування команди мера перед громадою з важливими та цікавими питаннями від тернополян.

Деталі

7 листопада відбувся інтерактивний звіт міського голови Тернополя та керівників управлінь міської ради перед Тернопільською громадою за 2021 рік. Вперше в Україні звіт команди міського голови показували на всіх можливих медійних платформах. Звіт транслювали три місцеві телеканали, радіостанції, на Фейсбук-сторінках міського голови та міської ради. І що взагалі унікально для України – на великому моніторі на Театральній площі Тернополя.

Пряма участь тернополян

Усі охочі тернополяни не лише мали змогу переглянути трансляцію наживо на місцевих телеканалах і радіостанціях, а також у соцмережах. Вони наживо в онлайн режимі ставили питання міському голові на керівникам управлінь. На всі питання були дані відповіді, а проблеми, які хвилювали тернополян взяті в опрацювання. Тобто відбулося пряме спілкування з громадою

Таким чином, замість класичного «пострадянського звітування», команда Сергія Надал звітувала в сучасному західному стилі. Так звітують команди мерів Нью-Йорка та Берліна, Лондона та Парижа. Цей метод показав свої переваги й для українського міста.

Переваги інтерактивного звіту

  • - Інтерактивний звіт не порушує антиковідні норми щодо масового зібрання громадян. Політичний акція не несе жодної загрози для життя та здоров’я тернополян.
  • - Інтерактивний звіт охоплює значно більше тернополян. Щоб послухати звіт чи задати пряме питання міському голові, не потрібно йти у ДК «Березіль» (де міський голова звітував минулі роки), достатньо включити будь-яку медіа-платформу та задати питання онлайн на своєму домашньому дивані. Тобто у 2021 році ДК «Березіль» фактично перетворився на весь Тернопіль.
  • - Інтерактивний звіт значно відкритіший для громадян. Онлайн режим знімає всі обмеження на пряме спілкування з мером та його командою. Якщо під час звітування вживу людина може стидатися задати питання чи записка з питанням банально не дійде до мера, то в інтерактивному форматі такі ситуації неможливі.
  • - Інтерактивний звіт команди Сергія Надала дав можливість тернополянам задавати питання в онлайн режимі не лише меру, а й всім керівникам управлінь під час усього процесу звітування. Люди отримали змогу поставити керівникам управлінь навіть свої дрібні, але важливі для них, питання.

Тобто відбулося пряме спілкування команди Сергія Надала зі всієї Тернопільською громадою.

Пряма мова мера про інтерактивний звіт

«Завдяки сучасним технологічним засобам комунікації, ми з вами спілкуватимемося онлайн, Цей інтерактивний звіт – не лише процес звітування перед громадою. Це й пряме спілкування з тернополнами. Думка тернополян є дороговказом, куди саме і як повинно розвиватися наше місто. Тому сьогоднішнє спілкування стане важливим формуванням таких дороговказів. Я дуже ціную і поважаю ваші пропозиції, ваші поради та конструктивну критику. Адже активна громада – це сильна громада. Щиро дякую вам за довіру і підтримку», - заявив у своєму виступі Сергій Надал.

Охочі можуть переглянути інтерактивний звіт за цим посиланням у Фейсбук, а скорочений варіант прочитати на сайті міської ради.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com