Сергій Надал: «Єдність українців зупинить Московію»

Надал Виступ Шевченко КрочакЗупинити розбрат, продемонструвати єдність і готовність боротися закликав міський голова Тернополя українські політичні еліти

Головне. На фоні збільшення тиску і можливої масштабної воєнної операції Москви, українські політики зобов’язані відкинути політичні чвари і продемонструвати єдність, оскільки від цього напряму залежить обороноздатність української держави. Політичні скандали завдають удару по шансах України вистояти. Про це заявив міський голова Тернополя Сергій Надал, коментуючи останні події.

Цитата. “Розбрат руйнує, єдність будує! - це єдине, що має пам’ятати сьогодні кожен український політик, який вважає себе патріотом. Це стосується і опозиції і влади. Сьогодні українські еліти мають негайно припинити усі політичні чвари та спільно працювати над зміцненням обороноздатності України”, - заявив Сергій Надал.

Коли переважає політика, програє держава

Міський голова Тернополя нагадав, що українці неодноразово програвали, коли політична доцільність переважала державницький інтерес.

“22 січня тому ми відзначили день Соборності України. Це символічне свято, бо у єдності українці завжди перемагали, а коли політична доцільність перемагала державницький інтерес — програвала Україна. Саме єдність українців здатна зупинити Московію. Сьогодні, спостерігаючи політичні скандали, я пригадав слова Митрополита Андрея Шептицького, який закликав єднатися, бо “поділені сили завжди слабкі”. Про це треба пам’ятати зараз — перед лицем воєнної загрози.”, - зазначив Сергій Надал.

Сергій Надал переконаний — захист української держави має бути ключовим у діяльності усіх політиків, які вважають себе патріотами, незалежно від партійних прапорів.

“Коли я бачу взаємне поборювання серед українських політичних еліт, я розумію, чому Москві так легко вдається переконувати окремих європейських політиків у відсутності потреби допомагати Україні. Московська пропаганда має добрий ґрунт, коли замість підготовки до оборони країни, світ бачить в Україні політичні конфлікти”, - сказав Сергій Надал.

Очільник Тернополя закликав також українських політиків поважати пам’ять українських воїнів, котрі поклали життя за соборну Україну.

“Кілька днів тому ми спілкувалися з учасниками російсько-української війни. Ці люди ризикували життям. Втратили своїх друзів та близьким. І для українського воїна особливо важко спостерігати те, що діється зараз в Україні, коли він бачить, як руйнують те, за що він та його побратими воювали. Хотілося б, щоб подвиги українських Героїв минулого і сьогодення були постійним нагадуванням, що сила українців в єдності і цю єдність потрібно показувати назовні. Це було найкращою повагою до тих, хто нас захищає”, - підкреслив Сергій Надал.

Підсумовуючи, мер Тернополя нагадав про досвід Фінляндії, котра у подібній ситуації демонструвала готовність боротися, а тому зберегла свою незалежність.

“Напередодні радянського нападу на Фінляндію у 1939 році — нація об’єдналася. Усі політичні супротивники припинили чвари і готувалися до оборони країни. Українці хочуть бачити таку ж спільну роботу усіх парламентських фракцій, уряду, президента у підготовці оборони України на випадок можливого масштабного вторгнення московського агресора. Таку ж спільну роботу хочуть бачити наші союзники. Тому я вкотре закликаю припинити політично вмотивовані чвари заради України”, - наголосив Сергій Надал.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com