Вчителька фізичного виховання із Тернопільщини увійшла в 45-ку учасників проєкту «Football for everyone» від Klitschko Foundation!

2.Fottball for everyone45 вчителів фізичного виховання та тренерів з усієї України стали учасниками «Football for everyone» — проєкту для вчителів/ок фізичного виховання та тренерів/ок, який покликаний боротися з гомофобією, трансфобією та дискримінацією через спорт та футбол, зокрема. Проєкт реалізовував Klitschko Foundation в межах місяця Football v Homophobia Month of Action, який ініційований організаціями Fare Network і Football v Homophobia.

Юрків Оксана, яка працює у Козівській державній українській гімназії ім В. Герети, стала однією із учасників проєкту.

На проєкті протягом 9 днів учасники прослухали лекції. Також учасники мали зустріч в онлайн-форматі зі спортсменками аматорського жіночого футбольного клубу «NRG» — Інною Дідич та Марією Гончарук.

А ще взяли участь у 3-ох заняттях, на яких вирішували практичні кейси пов’язані із дискримінацією на основі гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації, обговорювали ситуації з власного досвіду, виконували вправи на тему «мова ворожнечі».

Після навчальної частини проєкту кожен учасник реалізував свій власний локальний проєкт — це тренінги, які учасники та учасниці провели для своїх учнів та учениць в онлайн- чи офлайн-форматі (в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні).

Юрків Оксана якості власного локального проєкту реалізувала тренінг для своїх учнів та учениць. Під час проєкту вони обговорили теми дискримінації за різними ознаками, зокрема і у спорті.

Про свою участь у проєкті Юрків Оксана каже: «Тема дискримінації є актуальною не залежно від часу. Взявши участь у проєкті я дізналась багато нового, оскільки раніше не цікавилася цією темою. Свої знання я вирішила передати учням та ученицям у школі. Хотілось охопити максимальну кількість учасників, тому проводила в декілька етапів та на різні теми. Дітям сподобалося. Я вірю, що ті знання, які отримали мої вихованці, допоможуть розширити їхній світогляд».

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com