Тернополянин Ілля Султанов - призер чемпіонату світу з плавання на короткій воді серед спортсменів з порушеннями слуху

inva sultanov polsha 11 2021 1 1Хороший результат показала національна дефлімпійська збірна команда України на Першому чемпіонаті світу з плавання на короткій воді серед спортсменів з порушеннями слуху, що проходив у польському місті Гливиці.

У чемпіонаті взяли участь 140 спортсменів з 21 країни, збірна команда України була представлена 21 спортсменом (8 жінок та 13 чоловіків). На змаганнях було розіграно 46 комплектів нагород, також цей чемпіонат світу – перші міжнародні змагання після тривалої перерви у зв’язку с пандемією Covid19 (з 2019 року).

Здобули українські плавці 28 високих нагород, серед яких: 2 золоті, 15 срібних та 11 бронзових медалей, а також – третє загальнокомандне місце в офіційному медальному заліку, а за кількістю медалей – українці стали другими, йдеться на офіційному сайті Спортивної федерації глухих України.

У складі української збірної виступав і представник Тернопільського «Інваспорту», вихованець КДЮСШ імені Юрія Горайського Ілля Султанов. Ці змагання були для спортсмена дебютними, однак надзвичайно успішними. Ілля виборов ІІІ місце на дистанції 50 м вільний стиль, ІІІ місце на дистанції 50 м батерфляй, а також команда плавців зайняла ІІ місце у естафеті 4х50 м (комплексне плавання). Тренер спортсмена Марина Дзюбановська.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com