Спортсмени з Тернопілля виступали на Чемпіонаті світу з лижного спорту в Німеччині

strybky komanda 10 2020 1В німецькому місті Обервізенталь цими вихідними завершився Чемпіонат світу з лижного спорту серед юніорів. В останній день спортивного форуму пройшли командні змагання серед представників лижного двоборства та змішані командні змагання (дві дівчини та два хлопця) серед стрибунів з трампліна. Серед українських спортсменів виступили представники Тернопілля: стрибки з трампліна - Віталіна Герасимюк, Антон Корчук, Тетяна Пилипчук, Юрій Янюк; двоборство - Іван Пилипчук, Андрій Пилипчук, Олександр Шумбарець, Віталій Гребенюк, зазначають в обласному управлінні фізичної культури і спорту.

Як коментує результати «Skijumping.UA», українська команда дебютувала на змаганнях змішаних команд, проте скласти серйозну конкуренцію провідним лижним збірним не вдалось. В нас підсумкове 15 місце серед п’ятнадцяти команд, що вийшли на старт. Перемога в активі Австрії.

Лижники-двоборці посіли 11 місце, зумівши випередити російську команду та США. «Золото» в активі Австрії, спортсмени якої домінували в «стрибкових» дисциплінах на німецькому лижному «мундіалі». Найкращим індивідуальним результатом на ЧС в Обервізенталь стало 33 місце Віталія Гребенюка в лижному двоборстві.

Українська команди стрибунів на лижах з трампліна була одною з наймолодших учасників спортивного форуму. Найкращим результатом серед хлопців стало 45 місце 15-річного Антона Корчука, в дівчат 48-ю фінішувала Віталіна Герасимюк.

Декілька слів про виступ наших спортсменів сказав старший тренер команди Валерій Вдовенко: «Одна з причин, що ми останні в змішаних командних змаганнях, що в нас ще дуже молоді і не досвідчені спортсмени. Декому ще 3-4 роки виступати в юніорських стартах. За цей змагальний рік «добавили» дівчата і хлопці, незважаючи на травми. Але треба спортсменам переходити на інший рівень, щоб досягти більшого. Ми ж бажаємо успіхів в наступних стартах. Хороших та якісних тренувань, підготовки, адже це були останні в цьому сезоні офіційні змагання наших молодих літаючих лижників».

Додамо, що серед стрибунів на лижах з трампліна Антон Корчук, один з наймолодших учасників спортивного форуму, посів 45 місце, пролетівши на 89 м, Юрій Янюк фінішував на 58 місці зі стрибком на 70.5 м. В змаганнях серед дівчат наші Віталіна Герасимюк зайняла 48 місце, Тетяна Пилипчук 55 місце

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com