Став відомим перший фіналіст футбольного зимового чемпіонату Тернопільщини

fytball5 квітня, у селі Боричівка, що біля Теребовлі у першому півфінальному матчі Відкритої зимової першості Тернопільщини з футболу зустрілися чемпіон Хмельницької області 2022 року "Іскра" з Теофіполя та четверта команда чемпіонату Тернопільської області за підсумками 2022 року – бучацький "Колос". Матч проходив за надзвичайно складних погодних умов – вітер плюс сніг практично весь поєдинок дошкуляли командам, однак загалом обидва колективи показали хороший футбол, особливо в плані самовіддачі

Фактично вже перша атака в матчі стала результативною. Фланговий півзахисник "Іскри" Вадим Королюк пройшов по правому краю, зробив прострільну передачу і, після не зовсім впевнених дій центральних оборонців "Колоса", Олег Ільчук ударом з близької відстані відкрив рахунок (1:0). У середині другого тайму гості з Хмельниччини подвоїли перевагу, при цьому допомогли їм у прямому і переносному значенні гравці бучацької команди. Євген Гурін відпасував на свого воротаря Михайла Петришина, той не зовсім впевнено обробив м’яча, нападник "Іскри" Ільчук його обікрав, відпасував на Вадима Безвещука, котрий влучно пробив у незахищений кут воріт (2:0). Лише після другого пропущеного м’яча підопічні Романа Курдупеля стали грати гостріше в атаці. Зокрема, зобов’язаний був забивав правий захисник "Колоса" Олександр Ткачук, котрому ювелірну передачу за спини захисників віддав Володимир Мостовий. Однак Сашко пробив у сітку, але з зовнішньої її сторони. А після гарматного удару з середньої відстані наддосвідченого Тараса Дурая, м’яч пройшов над поперечиною. На другий тайм гравці "Колоса" вийшли з твердим наміром відігратися. Вони повність переважали суперника, котрий лише зрідка переходив центр поля (за 45 хвилин тільки одного разу гості наблизилися до воріт Михайла Петришина, коли не використали хорошу подачу з лівого флангу). Тренер ж "Колоса" Роман Курдупель для це більшої гостроти навіть зняв одного з чотирьох захисників, ставши грати в атаці з двома чистими форвардами – Юрієм Захарківим та Максимом Лиликом. Ледь не половина гравців бучацької команди мали гольові нагоди. Найближче до взяття воріт був центральний захисник Михайло Оконський, котрий з метрів 12-ти пробивав у кут воріт, і дивом кіпер "Іскри" Ярослав Кожуховський зреагував на політ м’яча. Також гравців "Колоса" двічі поцілили м’ячем у штангу. В першому випадку це зробив Юрій Захарків, коли пробивав з гострого кута. А в другому – м’яч після подачі кутового поцілив у дальню стійку від якої вдарився в гравця "Колоса" Максима Лилика і вискочив у поле. За голову схопилися всі – від футболістів та тренерів до нечисленних глядачів, які приїхали того сніжного вечора подивитися на цей півфінальний поєдинок гідних команд. Загалом, атаки бучачан не припинялися до останньої секунди матчу, і треба віддати належне гравцям "Іскри", які "кістьми лягали", однак не давали можливості футболістам "Колоса" відзначитися, і були винагородженні підсумковою перемогою – 2:0, яка вивели їх у фінал Відкритого зимового чемпіонату Тернопільщини. Гравці ж бучацького колективу теж заслуговують добрих слів, якби не ті дві помилки в першій половині першого тайму, то матч їм можна було занести в актив. Тепер ж на них чекає поєдинок за третє місце, у якому вони мають довести найперше самим собі випадковість сьогоднішньої поразки.

"Іскра" (Теофіполь) – "Колос" (Бучач) – 2:0 (2:0)

5 квітня. Боричівка. Сільський стадіон. 22 гл. +2 град.

Арбітр: Андрій Гах (Тернопіль), асистенти – Сергій Харчук (Тернопіль), Віталій Чорній (Борщів).

"Іскра": Кожуховський, Нагорняк, Джус, В. Альохін-к, Лазарів, Безвещук, Грицик, Ільчук, Охоцький (Жарчинський, 57), Романюк (Мулик, 46), Королюк (Агджоян, 79). На заміні: Петровський, Фрей, Семенюк.

(Гевчук, 65), Сташків, Мостовий (Лилик, 73), Бідний (Когут, 70), Наконечний, Захарків. На заміні: Сиротюк, І. Курдупель.

Голи: Олег Ільчук (2), Вадим Безвещук (21).

Попереджений: Ю. Захарків (55).

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com