У Тернопільській університетській лікарні новонародженим дітям проводитимуть операції на серце

jpg 5 4411На базі Тернопільської університетської лікарні новонародженим дітям зможуть проводити операції на серці. Нову послугу надаватимуть за сприяння Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова.

За словами директора інституту імені М. Амосова Василя Лазоришинця, дитяча кардіохірургія має суттєві відмінності від дорослої та потребує специфічного обладнання.

«Для відкриття дитячої кардіохірургії медзаклад потрібно буде додатково забезпечити новітнім обладнанням та підготувати вузькоспеціалізованих фахівців. Адже діти — це пацієнти, які потребують особливої уваги. За загальними підрахунками, щоб провести 100 операцій на серце дітям, необхідно буде приблизно 10 млн грн», - додає Василь Лазоришинець, директором інституту імені М. Амосова.

Операції проводитимуть, як на відкритому серці, так і малоінвазивними методами лікування. Останні менш травматичні та не потребують тривалого відновлення.

jpg 9 22222

Для додаткової підготовки спеціалістів розглядають варіанти співпраці з інститутом Амосова. Відтак, кращі студенти Тернопільської медичного університету імені І. Я. Горбачевського зможуть проходити інтернатуру не лише в Тернопільській університетській лікарні, а й у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М. Амосова.

 

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com