Петарди – небезпечна іграшка що каліче дітей, вбиває тварин і лякає всіх

піротехніка обережно 3323232На Новорічні та Різдвяні свята  дорослі  у святковому ажіотажі купують феєрверки, петарди та бенгальські вогні, не звертаючи уваги на якість виробів. Найгірше, що на кишенькові гроші діти самостійно скуповують різні вибухові забавки і без нагляду дорослих використовують їх на вулиці.  Як результат – травми, пожежі та нещасні випадки.

В нашій області, на щастя, новорічні свята обійшлися без травм, однак як приклад, працівники ювенальної превенції Тернопільщини наводять нещасні випадки в інших областях. У Кременчуці на Полтавщині 10-річній дівчинці петардою травмувало пальці на руці. Дитина принесла з дому петарду та намагалася її підпалити у дворі багатоповерхівки. Вона зірвалася в руках. 1 січня дві години медики міста Дніпро рятували руку ще одній 10-річній дівчинці, яку серед ночі доправили до обласної дитячої лікарні. У неї в руці вибухнула петарда та відірвала палець.

Працівники поліції звертаються до батьків – проведіть профілактичні бесіди, застережіть своїх дітей від подібних нещасних випадків! Поясніть дитині, яку небезпеку становить піротехніка, адже навряд чи можна назвати іграшкою те, що може скалічити чи навіть вбити при неправильному чи невмілому поводженні. Тому ставитись до цих виробів слід надзвичайно обережно і відповідально. Будьте прикладом для власних дітей, не давайте їм до рук небезпечні іграшки, забороніть їх купувати!

Для більшості тих, хто сьогодні купує піротехнічні вироби, а це переважно молодь і підлітки, ні якість піротехніки, ні її безпека особливого значення не мають. Купувати необхідно тільки ліцензовану продукцію, яка пройшла перевірку якості і тільки в спеціалізованих торгівельних закладах, а не на ринках чи з рук, наголошують правоохоронці.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com