У Тернополі шахраї ошукали дівчину на оренді квартири

шахраї оренда квартириОренда квартири обернулася для краянки втратою понад 4000 гривень.

Як розповіла потерпіла, в інтернеті вона знайшла оголошення про оренду квартири в обласному центрі за вигідною ціною.

Заявниця зателефонувала до орендаря, аби уточнити інформацію. Чоловік повідомив, що є й інші клієнти. Аби орендувати квартиру 21-річна дівчина погодилась перерахувати кошти в розмірі 4600 гривень.

Вже наступного дня пройдисвіт не піднімав слухавки, а потім його вимкнув. Краянка зрозуміла, що стала черговою жертвою зловмисника й звернулася за допомогою до поліцейських.

Поліцейські розповідають, що шахраї копіюють фото квартир на різних сайтах і розміщують пропозиції, представляючись власниками. Ціни вказують зазвичай нижче від ринкових, щоб заманити клієнтів. Після того, як жертва переказує кошти, просто вимикають телефон. У підсумку люди втрачають свої гроші й залишаються без житла.

Щоб не потрапити на гачок, необхідно під час телефонної розмови запитати точну адресу запропонованого житла і перевірити в пошукових системах (інтернет-ресурсах оренди житла) чи це помешкання раніше здавали в оренду, прочитати відгуки про нього. Також варто віддавати перевагу оренді житла, яке пропонують фірми з нерухомості, що мають власні сайти.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com