Сергій Надал: Тернополяни мають знати хто відповідальний за прибирання вулиць, тротуарів, дворів та міжквартальних проїздів

499399232323Тернополяни можуть дізнатися з Інтернету все про прибирання біля їх будинку

Тернопіль та всю Україну накрила снігова негода. Сунуть сильні лютневі морози. Лютий завжди видає погодні сюрпризи. Тому на всій території Тернопільської громади оголошено «червоний рівень» системи оповіщення. Починаючи з вечора 7 лютого, комунальні служби Тернополя активно очищають місто від снігу. А в мерії нагадали всім тернополянам, хто відповідальний за прибирання різних частин нашого міста у зимовий період.

Як очищають місто від снігу

Як працюють служби, щоб очистити місто розповів міський голова Сергій Надал.

«Відповідно до концепції очищення міста, під час снігопаду техніка очищає центральні дороги, а як тільки сніг припиняється, комунальники посипають вулиці спеціальними реактивами, які сприяють швидкому розтопленню снігу. Центральні вулиці розчищають так звані «двійки»: по 2 одиниці грейдерів, які йдуть «уступом», - роз’яснив мер Тернополя.

Також міський голова закликав водіїв правильно припарковувати свої автомобілі, щоб не заважати роботі техніки.

«Звертаються до тернополян, а в першу чергу – до водіїв. На центральних дорогах припарковано дуже багато приватних авто. Він заважає спецтранспорту розчищати дороги. Прошу вас, приберіть свої автомобілі. Перепаркуйте їх у спеціально відведених місцях. Дозвольте комунальникам якісно робити свою роботу, щоб забезпечити нормальну роботу громадського транспорту в понеділок. Зрозумійте, в іншому випадку всі центральні дороги від такої великої кількості снігу очистити не вдасться», - закликав Сергій Надал.

Інтерактивна карта

Також у мерії нагадали тернопролянам про інтерактивну карту відповідальності за прибирання міста у зимовий період. На Інтерактивну карту несені не лише вулиці, двори та відповідальні структури за їхнє прибирання взимку, а й конкретні прізвища керівників ЖЕКів (або ОСББ). На карті зображені масиви, дороги та тротуари. При наведені на відповідну ділянку, ви можете дізнатися, яка організація відповідальна за прибирання та контактний номер телефону. http://bit.ly/3aMlH0Q.

Хто відповідальний за прибирання

Центральних доріг:

Підприємства ТОВ «Авакс Проф», ТМШРБП «Міськшляхрембуд» та ТОВ «Техно-Буд-Центр». Зокрема прибирання доріг, тротуарів та бульварів у Центрі, мікрорайоні Новий світ, масивах Сонячний та Східний здійснюватиме підрядна організація ТОВ «Авакс Проф», на масиві «Дружба» - КП «Міськшляхрембуд», а об’їзні шляхи та дороги у Кутківцях, Пронятині і Березовиці прибиратиме ТОВ «Техно-Буд-Центр».

Міжквартальних проїздів та дворів біля будинків:

Приватні підприємства, так звані управителі будинків ЖЕКи та ОСББ. Саме ЖЕКи та ОСББ несуть відповідальність за те, щоб у дворі не було заметів, а ходити було зручно та безпечно.

Територій біля комерційних підприємств:

Сам підприємець. Зокрема суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію. Прилеглою територією, згідно Правил благоустрою міста Тернополя в межах об’єкта господарювання, є: зі сторони вулиці по всій його довжині та в межах тротуару в ширину. З інших боків - при наявності забудови - до середини розриву між ними, а при відсутності забудови - на відстані 15 м.

За невиконання вимог правил очищення міста від снігу відповідальні структури будуть покарані.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com