Шахраї ошукали жителів Тернопільщини на понад 43000 гривень

76667777Лише впродовж доби поліцейські відкрили вісім кримінальних проваджень вчиненних щодо мешканців області. Половина з них продавала товар, а інша частина - купувала. Потерпілі нічого не підозрюючи своїми діями допомагали невідомим збагачуватися за їх рахунки.

Один з заявників розповів, що розмістив на сайті оголошень допис про продаж хутра. До нього зателефонував потенційний покупець та попросив заповнити дані в посиланні, яке він надіслав продавцю. Він пояснив, що це необхідно аби він переказав коштів за покупку. Чоловік нічого не запідозрив, й зазначив всі свої персональні дані, які потребував аферист, аби спустошити його картковий рахунок. Вже через певний проміжок часу тернополянин отримав сповіщення про зняття з рахунку в 14000 гривень. Від аналогічної схеми потерпіло ще троє краян, двоє з них хотіли підзаробити на продажі одягу й втратили 1140 гривень та 2919 гривень. А от тернополянка так й не продала парогенератор, однак з її електронного гаманця зникло 15000 гривень

Решта заявників здійснили передоплати за бажане майно на загальну суму майже 10000 гривень.

Правоохоронці наголошують громадянам, не вірити розміщеній в мережі – Інтернет інформації про продаж або купівлю різного роду товару. Завжди необхідно здійснювати покупки на перевірених інтернет - платформах.

Саме через свою безпечність жителі Тернопілля потрапляють на гачок шахраїв і втрачають власні заощадження.

Якщо ж ви все ж таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com