Жителям Тернопільщини нагадують про заборону спалювання сухої рослинності, опалого листя та будь-якого сміття

спалювання трави 6655353Регулярні рейди та перевірки на факт виявлення правопорушень природоохоронного законодавства та Правил благоустрою на території Тернопільської міської територіальної громади проводять працівники муніципальної інспекції з настанням весняної пори.

Працівники житлово-комунального господарства нагадують, що спалювання залишків сухої рослинності, сухого опалого листя та утилізація побутових відходів шляхом спалювання заборонено законодавством України і тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Спалювання листя і сухої трави є також надзвичайно шкідливим для здоров’я людей та навколишнього середовища.

Тонна тліючого листя виділяє 30 кілограмів чадного газу (він зв’язується із гемоглобіном крові, блокує постачання кисню до тканин організму) та 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В листі, тліючому без доступу кисню, виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

Якщо ж ви помітили факти спалювання сухого листа чи інші порушення природоохоронного законодавства, повідомляйте муніципальну інспекцію за номером телефону: (073) 0151481 (Viber).

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com