Захворюваність на грип та ГРВІ серед жителів Тернопільщини перевищує рівень епідемічного порогу

ГРИп ГРВІЕпідситуація на Тернопільщині щодо захворюваності на грип та ГРВІ станом на 20 квітня.

Загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останні 7 днів склала 458,4 випадки на 100 тисяч населення (за останні 7 днів захворіло 4746 осіб), що в 1,6 рази перевищує рівень епідемічного порогу, та відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу, зазначають у Тернопільському обласному лабораторному центрі.

На 4-х адміністративних територіях області (Бучацький, Кременецький, Теребовлянський, Тернопільський райони) показник захворюваності на грип та ГРВІ вище низького рівня захворюваності, на 9-ти адмінтериторіях (Бережанський, Гусятинський, Заліщицький, Козівський, Лановецький, Монастириський, Підволочиський, Чортківський, Шумський райони) – вище середнього, на 1-й (Зборівський район) – вище високого.

За останній тиждень кількість захворілих знизилась у порівнянні з попереднім тижнем на 14,3%. У порівнянні з попереднім тижнем відмічається зниження захворюваності серед дітей на 1,7%, серед школярів – на 2,2%.

Госпіталізовано за звітний тиждень 342 особи, із них 25 дітей.

Вакциновано в області 3862 особи, що становить 0,37% від загальної кількості населення області, що забезпечує лише індивідуальний захист і є недостатнім для створення колективного імунітету.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com