У Тернопільській області 20 медичних закладів надають паліативну допомогу

допомогаУ жовтні відзначають Всесвітній день хоспісів та паліативної допомоги. Паліатив — це медична та психологічна допомога для людей, які живуть з важким та невиліковними хворобами.

З 1 квітня 2020 року паліативна допомога увійшла до Програми медичних гарантій. Відтак зросла кількість закладів, які надають паліативну допомогу: у Тернопільській області їх уже 20, хоч минулого року було лише 11.

«Угоди з НСЗУ на надання паліативної допомоги пацієнтам уклали медичні заклади з усієї області. Це як спеціалізовані, так і багатопрофільні заклади. Серед них Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня, Тернопільський обласний клінічний онкодиспансер, Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня, Тернопільська обласна лікарня “Хоспіс”, Чортківська центральна міська лікарня, Заліщицька центральна міська лікарня та інші. Усі вони з 1 квітня 2021 року, відколи діє нова Програма медичних гарантій, отримали від НСЗУ 16,8 млн грн за надання пацієнтам паліативних послуг», – зазначила директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар'яна Возниця.

Пресслужба НСЗУ

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com