У тернопільських лікарнях перебувають 236 пацієнтів з COVID-9, які потребують кисневої підтримки

коронавірус лікарні 322Сьогодні, 28 жовтня, у Тернополі відбулося засідання міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом, під час якого начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак надав оперативні дані щодо кількості інфікованих COVID-19 у Тернопільській громаді та поінформував про стан завантаженості ліжок в лікувальних закладах міста.

«За останню добу в громаді зареєстровано 192 нових лабораторно підтверджених випадки коронавірусної хвороби. У лікувальних закладах Тернополя розгорнуто 360 ліжок для стаціонарного лікування хворих з COVID-19, у тому числі 50 ліжок для лікування дітей. На даний час завантаженість ліжок, виділених для лікування пацієнтів з коронавірусом, в лікувальних закладах нашого міста становить 64% та коливається у межах показника 62-68%», – повідомив Василь Даньчак. –  Так, станом на ранок 28 жовтня, у лікувально-профілактичних закладах нашого міста перебуває 236 пацієнтів з COVID-19, з них 176 - жителі громади. Усі пацієнти, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, не вакциновані та потребують кисневої підтримки».

На сьогодні лікувальні заклади Тернополя забезпечені чотирьма альтернативними джерелами подачі кисню, наявна і достатня кількість портативних приліжкових кисневих концентраторів та апаратів для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, що перебувають у важкому стані.

«Наразі у нас проблем з подачею кисню не виникає, проте усі ці ресурси є обмеженими, і при прогнозованому збільшенні кількості хворих можуть виникнути перебої у постачанні кисню та електроенергії, - додає Василь Даньчак. - Також, через пікову кількість госпіталізацій та важкі перебіги COVID-19, виснажені й медичні працівники, адже вони цілодобово докладають максимальних зусиль для лікування і порятунку пацієнтів. Тож ми закликаємо усіх жителів Тернопільської громади бути свідомими, дотримуватися карантинних обмежень і не нехтувати можливістю імунізації проти коронавірусу, адже лише вакцинація допомагає попередити важкий перебіг та летальні випадки».

Нагадаємо, у Тернополі вакцинуватися проти коронавірусу можна у шести стаціонарних пунктах щеплень і центрах вакцинації:

  • Центр дозвілля і молодіжних ініціатив ім. Довженка, просп. Злуки, 45 –  09:00-20:00, Пн –Нд (Pfizer-BioNTech);
  • ТЦ «Епіцентр», вул. Поліська, 7 – 09:00-20:00, Пн – Нд (Pfizer-BioNTech);
  • ТРЦ «Подоляни», вул. Текстильна, 28 – 09:00-20:00, Пн–Нд (AstraZeneka, CoronaVac);
  • ТЦ «Орнава», вул. А. Живова, 15-А – 09:00-20:00, Пн – Нд (AstraZeneka, CoronaVac);
  • вул. Шпитальна, 4 – 09:00-16:00, Пн – Нд (AstraZeneka, CoronaVac);
  • Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр, вул. Руська, 47 – 10:00-16:00, Пн – Пт, 10:00-14:00, Сб– Нд (CoronaVac, Pfizer-BioNTech).

Окрім того, для зручності громадян, днями два нових тимчасових пункти щеплень розгорнуто і на залізничному вокзалі Тернополя та центральному автовокзалі. Імунізують людей там вакцинами AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer-BioNTech.  Графік роботи – з 10:00 до 16:00 год.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com