Експоліцейському, що служив у підрозділі «ЛНР», повідомлено про підозру

лнр 94922Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру щодо участі у діяльності терористичної організації жителю Луганщини, працівнику так званого Міністерства держбезпеки «ЛНР».

Як зазначають у пресслужбі прокуратури, луганчанин, навесні 2016 року, маючи досвід служби в органах внутрішніх справ України, вступив до складу терористичної організації «ЛНР», ставши оперативним співробітником одного з незаконних підрозділів «МДБ ЛНР».

Упродовж 2016-2018 років експоліцейський незаконно переслідував людей за невиконання ними вимог учасників терористичної організації, здійснював вилучення майна, виклики та затримання громадян, інші заходи з метою протидії українським органам державної і виконавчої влади, правоохоронним органам і Збройним Силам України.

У вересні 2018 року підозрюваний незаконно утримував в одному з підвалів будівлі «МДБ ЛНР» громадянина України, проводив його допити та інших осіб для отримання інформації щодо соціальних процесів та діяльності Збройних Сил України на підконтрольній території.

Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com